• Gemeente Bunnik, Schoudermantel, Politie

5 juni: presentatie onderzoek alcoholgebruik en jongeren tussen de 12 en 15 jaar

ODIJK Sinds 2014 is de leeftijdgrens dat jongeren alcohol mogen nuttigen opgetrokken naar 18 jaar. Daarvoor was dit 16 jaar. Hoe zit het met het alcoholgebruik van kinderen tussen de 12 en 15 jaar in de gemeente Bunnik? Hier is onderzoek naar gedaan en de uitkomsten worden op dinsdag 5 juni gepresenteerd. Ouders zijn van 19 tot 20 uur van harte welkom in bibliotheek in Bunnik.

De afgelopen drie maanden is er rondom een uitgaanscentrum in Bunnik een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar het alcohol gebruik van kinderen tussen de 12 en 15 jaar. Op dinsdagavond 5 juni tussen 19.00 en 20.00 uur wordt tijdens het maandelijkse inloopspreekuur in Bibliotheek IDEA (Camminghalaan 27, Bunnik) een presentatie hierover gegeven. Deze avond biedt de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen en met elkaar in gesprek te gaan over het thema jeugd en alcohol.

De presentatie is gericht op inwoners / ouders uit Werkhoven, Bunnik en Odijk. Na de presentatie kunnen de aanwezige inwoners en ouders vragen stellen en is er ruimte voor discussie. Andreas Geursen van Jongerenwerk De Schoudermantel en Wijkagent Erik van Breukelen zijn ook aanwezig zijn om hun kennis op dit gebied te delen en vragen te beantwoorden.