• Bunnik at the frame of my car (fotoserie) - inzending eerdere editie Bunnik over Bunnik.

    Anneke de Leeuw,

4e editie verhalenfestival van start

BUNNIK Deze herfst en winter vindt de vierde editie van Bunnik over Bunnik plaats. Net als twee jaar geleden wil het Cultuurplatform weer mooie Bunnikse (beeld)verhalen vastleggen, verzamelen en delen. Als onderdeel van het (beeld)verhalenfestival worden op de zondagmiddagen in november creatieve workshops georganiseerd. Inschrijven kan vanaf deze week.

Inwoners van 8 tot 88 jaar kunnen meedoen aan de (beeld)verhalenwedstrijd en hún beleving van Odijk, Bunnik of Werkhoven tot uitdrukking brengen in foto, film, schilderij, poëzie of verhaal. De wedstrijd mondt uit in een festival met grote finale op 29 januari in het Waterliniemuseum. Van een ode aan een favoriete plek of dorpsgenoot tot opgetekende oral history. Voorafgaand aan het festival worden workshops aangeboden.

WORKSHOPS Vincent Bijlo, schrijver, columnist en cabaretier, geeft op zondagmiddag 6 november van 14.00 - 17.00 uur een workshop in het schrijven van verhalen. Colijn van Noort, fotograaf uit Werkhoven, geeft op zondagmiddag 13 november van 14.00 - 17.00 uur een workshop fotograferen in zijn eigen fotostudio Krommerijn aan De Brink in Werkhoven. Beeldend kunstenaar Wendy Kranendonk geeft op zondagmiddag 20 november een workshop schilderen van 14.00 - 17.00 uur in de Barbaraschool in Bunnik. Wim Zagt, filmmaker, geeft op zondagmiddag 27 november van 13.30 - 17.00 uur uitleg over het maken van een korte film, in het Waterliniemuseum bij Fort Vechten in Bunnik.

INSCHRIJVING Deelname aan een workshop kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen onder de 18 jaar. Meld je aan via bunnikoverbunnik@gmail.com of www.facebook.com/bunnikoverbunnik. Om mee te kunnen doen aan de wedstrijd is deelname aan een workshop niet verplicht en vice versa. Inschrijven voor de wedstrijd kan tot 9 januari 2017 via bunnikoverbunnik@gmail.com.

De inzendingen worden door de jury beoordeeld en gepresenteerd tijdens de grote finale op zondagmiddag 29 januari in het Waterliniemuseum bij Fort Vechten. De beste Bunnikse (beeld)verhalen worden beloond met een prijs en doen mee aan Utrecht over Utrecht.

In de papieren versie van 't Groentje van komende week vindt u een uitgebreidere beschrijving van de workshops.