• Phile Deprez

40 jaar liedjes van Gerard van Maasakkers

HOUTEN Gerard van Maasakkers zingt op donderdag 14 december 20.15 uur in '40 jaar liedjes' over alles wat hem bezighoudt of wat hij waarneemt, over zijn leven en verleden, zijn dorp, mensen die hij liefheeft en dingen die voorbijgaan. Zijn werk is bekroond met een Gouden Harp en twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Hij maakt een keuze uit de dertien platen die hij opnam. Dat levert een mooie, intieme avond op met veelkleurige liedjes en anekdotes. Frank Cools en Mike Roelofs komen mee als begeleiders. Zie www.theateraandeslinger.nl.

VERDER Vrijdag 8 december 20.15 uur staat het concert 'Forever 27', met een tienkoppig orkest van de beste musici van de Tilburgse Rockacademie, in Theater Aan de Slinger. De voorstelling is een ode aan beroemde popmusici die op 27-jarige leeftijd overleden. Zaterdag 9 december 20.15 uur staat 'Neelie!', over de kleurrijke Neelie Kroes die na wat politieke verwikkelingen en persoonlijke drama's uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa werd. Voorafgaand geeft schrijver Léon van der Sanden een inleiding. In de Kleine Zaal kan het publiek op 9 december 20.30 uur genieten van 'Marc van Vught meets Cecilia Moisio & Ineke Vandoorn'. Een voorstelling met dans, beweging, zang en tekst. Op dinsdag 12 december 20.15 uur gaat de voorstelling 'Doe normaal of ga weg' van Vincent Bijlo & Vrienden in première! Een eindejaarsconference over normaal doen en wie bepaalt wat normaal is. Meer informatie en kaartverkoop: www.theateraandeslinger.nl

FILM AAN DE SLINGER Het is eindelijk zover! Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december 2017 presenteert Film Aan de Slinger de eerste editie van Filmfestival Houten! Een filmfestival voor jong en oud, waar mainstreamfilms en filmhuisfilms elkaar afwisselen. Meer informatie over het programma en kaartverkoop: www.filmfestivalhouten.nl. De tragikomedie 'Un beau soleil intérieur' draait op donderdag 7 en vrijdag 8 december. Kunstenares Isabelle (Juliette Binoche) is de vijftig gepasseerd en vreest dat haar liefdesleven voorbij is. Vaak zou je haar willen toeschreeuwen: "stop met die man, kies voor jezelf!", maar de liefde luistert niet naar advies. Al vele jaren besteden Amnesty International Houten en Film Aan de Slinger gezamenlijk aandacht aan 'de Dag van de Rechten van de Mens'. Dit jaar draait op 12 december 'I Am Not Your Negro'. De films draaien om 20.00 uur. Zie: www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de​ voorstelling '40 jaar liedjes' van Gerard van Maasakkers op donderdag 14 december 20.15 uur.

Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor maandag 11 december 10 uur onder vermelding van 'liedjes' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.