1 april

Reuze leuk, die grappen rond 1 april. We nemen elkaar flink in het ootje en dijenkletsen om al het leuks. Het is echt hilarisch! Waar het vandaan komt, dat weten we niet precies, maar met poisson d'avril, Den Doeraka, Verzenderkensdag en April's Fools Day is het een wereldwijd probleem. Niemand is meer te vertrouwen en niets is meer echt. Van alle kanten worden we een loer gedraaid. Kijk maar uit Bunnik, voor je het weet heb je voor altijd een kikker in je bil. 1 april, de slag bij Kikkerloo.

Ik trap er niet meer in. Rond 1 april ben ik altijd heel achterdochtig; > een flauwe wits zit in een klein hoekje. Ik laat mijn eten voorproeven, draag veterloze schoenen, controleer de wc op doorzichtig folie, check stoelen op scheetzakken en deuren op emmers. 1 april is leuk kindervermaak. Mijn dochter van zeven verheugd zich er enorm op: "dan ga ik veel leuke grapjes maken, pap". En zo moet het zijn; onschuldig kindervertier in plaats van gekunstelde nieuwsitems of flauwe grappen van volwassenen. 1 april is dan misschien universeel, gevoel voor humor is dat zeker niet.

Ik laat me niet misleiden door al het 'nepnieuws'. Ik neem het nieuws met een grote korrel zout. Als ik lees dat een das de plannen voor de verbreding van de A28 dwarsboomt, omdat een bos met een dassenburcht mag niet gekapt, dan geloof ik het niet. Dat is te mooi om waar te zijn. En als SV Odijk voor een kunstgrasveld met kurkkorrels gaat in plaats van rubbergranulaat, denk ik er het mijne van.

Maar er is meer. Grote hasjvondst in Odijk. Na 15 jaar geen concours hippique meer in Werkhoven. GroenLinks en VVD gaan samen met CDA en D66 onderhandelen over vormen coalitie. Maar liefst 804 Bunnikkers stemmen op de PVV - lekker geloofwaardig! Er gaan ineens stemmen op om zomertijd terug te draaien. Django Wagner komt optreden in Bunnik op Koningsdag. En het Nederlands Elftal verliest met 2-0 van Bulgarije. Ja, ja. Ik trap er mooi niet in. 1 april, kikker in je bil, die er nooit mee uit wil!

Wouter de Kleyn