Overig

BUNNIK Het is december, bijna winter. En in Bunnik staat van alles in bloei. Hoe kan dat? Bijstandboy gaat op onderzoek uit. 
DRIEBERGEN Boomkwekerij De Bruin is al sinds 1988 een begrip in de omgeving. Begin december trekken gezinnen massaal naar de kwekerij voor een boom die dicht bij huis is gegroeid en tegenwoordig treffen ze daar ook een duurzaam gekweekte boom.
Advertorial
Waar let je op bij het uitkiezen van een goede outfit? Welke kleuren? Welke stoffen gebruik je en is een stropdas nog van deze tijd? Interessant? Het is een nachtmerrie...
Door Margriet Hunse
BUNNIK Het laatste boek van Charles Darwin, de man van de evolutietheorie, is nu in het nederlands vertaald door Toon van der Ouderaa, gepensioneerd bioloog in Bunnik en Darwinfan.
Advertorial
Deze dagen vond in de Utrechtse Jaarbeurs de Nationale Gezondheidsbeurs plaats, een groots opgezet evenement in het kader van het stimuleren van een gezonde levensstijl. Op...
BUNNIK Tientallen uitgeverijen in Nederland hebben grote zorgen over de toekomst van lokale media. Een nieuw stickersysteem dat papierverspilling tegen moet gaan, zou lokale huis-aan-huiskranten eenzelfde behandeling geven als reclamefolders. En dat terwijl kranten juist gemaakt zijn van steeds opnieuw gerecycled papier. Door de maatregel...
VELUWE Ook zo’n liefhebber van de Veluwe en van de winter? De auteur van Winter op de Veluwe, Jeanne Dijkstra, neemt de lezer mee op een ontdekkingstocht over de Veluwe, die vooral in de winter zoveel moois te bieden heeft. De natuur is overweldigend en de sagen en legenden van vroeger lijken juist in dit jaargetijde weer meer tot leven te komen.
BUNNIK Bijstandboy vroeg zich af hoe het toch komt dat Bunnik de rijkste gemeente is van de provincie, terwijl er niet alleen maar landhuizen staan. Hij ging op pad met zijn smartphone in de hand en vond het antwoord. 
ODIJK Ruim 300 kinderen, iets meer dan vorig jaar, genoten zondag van de Pietenjacht in de sporthal en het dorpshuis in Odijk. Ze zochten tien verschillende themapieten, bij elke piet deden ze een activiteit. Slaappiet las een boekje voor, Kapperpiet maakte mooie kapsels met de kinderen, Muziekpiet zong met ze en bij Letterpiet mochten ze...
Werkhoven Zaterdag kwam Sinterklaas om 13.15 uur aan in Werkhoven, waar hij warm ontvangen werd door een grote groep kinderen en ouders. Vervolgens maakte Sinterklaas in zijn Sintmobiel een rondrit door Werkhoven die eindigde bij Het Kwartier. Daar ontving Sinterklaas al zittend op zijn fraai versierde zetel alle kinderen.