Natuur en milieu

BUNNIK IVN natuureducatie houdt op zondag 23 februari om 10.30 uur een publieke voorjaarswandeling door Amelisweerd.
WERKHOVEN De lente komt eraan! In Werkhoven zijn ze zich al aan het voorbereiden op het voorjaar en het weidevogelbeschermingsseizoen. Er zijn nog nieuwe vrijwilligers nodig. Op 24 februari van 20:00 – 22:00 uur is de startbijeenkomst bij Weidevogelbescherming Werkhoven.
Advertorial
Waar let je op bij het uitkiezen van een goede outfit? Welke kleuren? Welke stoffen gebruik je en is een stropdas nog van deze tijd? Interessant? Het is een nachtmerrie...
BUNNIK Een winter van niks, zo mag het huidige jaargetijde toch wel gekwalificeerd worden. Sinds het najaar lijkt het weer amper veranderd: temperaturen die ook 's nachts vrijwel niet onder nul komen, veel wind en vorige week zelfs storm en veel, heel veel regen. Kortom, de winter van 2020 is de lange herfst van 2019.
BUNNIK In Utrecht is de Stichting Guerrilla Gardeners opgericht. De Bunnikse Cerian van Gestel is de trekker van dit project. De guerrilla gardeners tuinieren buiten de grenzen van hun eigen tuin. Zij gaan de strijd met kale grond aan en zorgen voor meer groen. Door de buurt op te fleuren dragen ze bij aan een grotere diversiteit aan planten...
Advertorial
Pannenkoeken, heerlijke lunch of borrel
BUNNIK De huismus is de meest getelde vogel in Gorinchem tijdens de nationale tuinvogeltelling van afgelopen weekend. Ook landelijk werd de huismus ‘winnaar’.
BUNNIK Deze maand start hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden met het plaatsen van zonnepanelen op zijn rioolwaterzuiveringen. Het gaat in totaal om negen rioolwaterzuiveringen: Leidsche Rijn, Breukelen, Bunnik, De Bilt, Driebergen, Rhenen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Bij elkaar opgeteld worden er 636 zonnepanelen geplaatst.
UTRECHT De provincie Utrecht stelt geld beschikbaar aan jonge Utrechtse boeren om hun bedrijf te verduurzamen. In totaal is er vier ton subsidie beschikbaar voor investeringen in onder meer klimaatbestendigheid en biodiversiteit van boerenbedrijven.
UTRECHT Minister Stientje van Veldhoven van Milieu heeft  maandag 13 januari in Utrecht het Schone Lucht Akkoord ondertekend met 35 gemeenten en 9 provincies, waaronder de provincie Utrecht. De afspraken uit dit akkoord moeten ervoor zorgen dat de lucht in 2030 zoveel schoner is dat er de helft minder mensen ziek van worden en overlijden.
BUNNIK Fort bij Rijnauwen is het grootste en groenste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Naast een culturele plek is het fort een natuurreservaat van belang. De flora en (avi)fauna zijn bijzonder en uniek voor de omgeving.