Kunst

UTRECHT Het K.F. Hein Fonds roept beeldend kunstenaars en ontwerpers uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium. De winnaar van het K.F. Hein Stipendium ontvangt een geldbedrag van € 20.000 en de mogelijkheid om te exposeren in het Utrecht Lokaal van het Centraal Museum Utrecht. Beeldend kunstenaars en...
ODIJK Landschappen uit de omgeving van gemeente Bunnik zijn binnenkort te bezichtigen aan de muren van 't Wapen van Odijk. Rijk Roor houdt daar vanaf 12 februari een expositie van zijn schilderwerk. Wat kan de bezoeker verwachten?
Advertorial
Waar let je op bij het uitkiezen van een goede outfit? Welke kleuren? Welke stoffen gebruik je en is een stropdas nog van deze tijd? Interessant? Het is een nachtmerrie...
ODIJK De Odijkse kunstenares Jose Barte exposeert in Den Dolder. Ze neemt deel aan de expositie 'Kleurrijke Vensters', een expositie waar het licht en kleurbeleven een belangrijke rol speelt.
BUNNIK  Nieuwe muurschilderingen sieren Bunnik op. Verfdokter Robert Brink maakte twee nieuwe schilderingen aan de Molenweg, waar Van Zijl vroeger zat. Het zijn opnieuw portretten: van zijn broer Hendrik, en van zijn vrouw wiens beeltenis ook op de Kringloopwinkel prijkt.
Advertorial
Pannenkoeken, heerlijke lunch of borrel
UTRECHT Vanaf 23 oktober is de nieuwe tentoonstelling Theater van papier te zien op de bel-étage van Pop-up Museum Oud Amelisweerd. De tentoonstelling toont de opera Modeaffe op een verbazend nieuwe manier. De internationaal geroemde kunstenaar Isabelle de Borchgrave wekt het verhaal tot leven door middel van feestelijke papieren kostuums. De...
BUNNIK Recent is een nieuw kunstwerk in de openbare ruimte verrezen. Het heet De Levende Linie is gemaakt door Bart Lunenburg. Het is bevestigd op de muren van het tunneltje onder de A12 tussen Vechten en het Waterliniemuseum.
BUNNIK Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vindt alweer de 19e editie van Vormgevers in Hout plaats op Fort bij Vechten. Vormgevers in Hout is een expositie waar een grote variatie aan hout-gerelateerde producten te zien is.
BUNNIK Op het artikel 'Bunnik verrast met prachtige streetart' kwamen zoveel positieve reacties, dat we de Verfdokter hebben gevraagd om foto's te delen van de ontstaansgeschiedenis van het portret dat hij maakte van zijn vrouw en hun tweejarig dochtertje. Er is ook een foto bij waarbij vrouw en dochter bij het kunstwerk staan.
BUNNIK Henk van Hooff, architect, spotte deze week kunst in de openbare ruimte. Een muur van de kringloopwinkel in Bunnik aan de kant van de A12 is afgelopen weekend volgespoten met prachtige street art. Van onder andere de Bunnikse ‘verfdokter´. Henk zegt dat de muur ook echt ‘ziek’ was - vaalgrijs, met gaten. ,,Het zag er hier echt niet uit....