• Judoleraar André van Buiten ontvangt certificaat van Yos Lotens

    AvB

Judoleraaar en Trainer/Coach André van Buiten van Judoschool Ichido nu ook JBN-geregistreerd Instructeur TuimeljudoPlus

13-10-2019, 23:20 | Lezersnieuws | André

Op zondag 13 oktober 2019 heeft onze Judoleraar en Trainer/Coach André van Buiten succesvol deelgenomen aan de JBN scholing TuimeljudoPlus.

Vanuit brede ervaring en uniek vakmanschap is niet eerder een vergelijkbaar judo-product ontwikkeld waarbij vooral de pedagogische waarden van het judo zó gericht en nadrukkelijk op maat worden getraind en zichtbaar gemaakt als bij JBN TuimeljudoPlus voor kleuterjudoka’s. Op zondag 13 oktober 2019 werd de eerste scholing gegeven onder gepassioneerde en deskundige leiding van Yos Lotens; valtraining-expert, judoloog, auteur, opleider en leraar VMBO.
 

JBN TuimeljudoPlus is een nieuw programma speciaal voor de jongste doelgroep: kinderen van 4 t/m 6 jaar. Het lesprogramma, dat is ontwikkeld door Yos Lotens in opdracht van Judo Bond Nederland (JBN), is voor judoleraren om kleuters kennis te laten maken met de judosport. Bij dit programma gaat het niet alleen om de kleuterjudoka plezier te laten beleven en de motorische- en judo-technische ontwikkeling van de kleuterjudoka. Het gaat vooral ook om de sociaal-emotionele ontwikkeling en groeistappen naar zelfstandigheid en gewenst sociaal gedrag, ook buiten de dojo.
 

Uw judoleraar wordt met de nascholing tot TuimeljudoPlus-instructeur niet minder opleider in technisch judo en naar graduaties. Hij wordt ook niet minder begeleider naar competitie en beoogde wedstrijdprestaties; de rol wordt juist nog veel duidelijker en belangrijker als opvoeder op de mat, hetgeen grondlegger Jigoro Kano met zijn gedachtengoed en judoprincipes ooit zo scherp voor ogen had en dat zo gedreven over de wereld verspreidde.


Judoschool Ichido geeft TuimeljudoPlus in Bunnik op woensdag van 15.30 tot 16.00 uur en zal TuimeljudoPlus ook integreren in alle andere judolessen op hun niveau.

Indien gewenst zal er ook in Wageningen een TuimeljudoPlus-groep gestart worden op de zaterdagochtend van 09.30 tot 10.00 uur in de dojo/zaal 1 van SC De Bongerd, Bornsesteeg 2 te Wageningen.
Opgave en info via info@judoschoolichido.nl.