• Cantado overtuigt door harmonie - met ironie

    johanna Muis
  • Duo Puramos verbindt stemgeluid met gitaar

    Johanna Muis
  • koperwerk van het trio met gevoel voor Piazolla

    Johanna Muis

Feestelijk zaterdagmiddagconcert in Witte Kerkje

11-11-2019, 23:42 | Lezersnieuws | paul

Op zaterdag 9 november hebben zeker 70 mensen kunnen genieten van een zeer afwisselend en prachtig concert in het Witte Kerkje van Odijk. Het concert vormde de aankondiging van een hele reeks van concerten in 2020, die het 200-jarig bestaan van het kerkje luister bij gaat zetten.

Op de zaterdag zelf was er een heel divers programma, opgedeeld in 4 blokjes: met orgel en blokfluit, het kwartet Cantado, Duo Puramos met gitaar en zang, en Trio Copper & Creek, blazers en piano. Prachtige uitvoeringen, van Barok tot Piazolla, Bulgaarse tradionals, jazzy nummers, Renaisaance, en hedendaags: van alles kwam langs. Constante was de prachtige akoestiek van het kerkje en de nabijheid van de vertolking op een bescheiden, intiem podium. Informeel. En voor jong en oud.

De geplande concerten in 2020 worden in december verder aangekondigd, en vormen niet de enige activiteiten die de PKN-gemeente voor het dorp doet in het jaar van het jubileum van het kerkje. Het muzikale voorproefje smaakte zaterdag naar meer!