• Het 50-dingenboek, gemeente Bunnik

    J.Houtgraaf

Ieder kind naar buiten met een eigen 50-dingenboek

13-10-2019, 17:21 | Lezersnieuws |

Vijf jaar geleden is het 50-dingenboek voor het eerst gratis uitgedeeld aan alle kinderen in groep 3 op de basisscholen in de gemeente Bunnik. Een boek boordevol inspiratie en ideeën voor leuke dingen die kinderen buiten in onze eigen gemeente kunnen doen.

‘Nu weet ik wat ik buiten kan doen. Ik ga vanmiddag meteen naar buiten!’

Deze weken krijgen de kindren die nu in groep 3 zitten het boek. Zo heeft ieder kind dat nu in groep 3 tot en met groep 8 zit het boek gekregen. En (mede)dankzij de vrijwilligers van Stichting Buitenmakelaar uit Bunnik (initiatiefnemers voor het project) en een donatie van de Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk kan het project de komende jaren nog doorgezet worden.

‘Het boek is zo fijn omdat het mij goede ideeën geeft. Dingen die ik niet wist of niet kende die je hier (met je kind) buiten kunt doen.’

Stichting Buitenmakelaar wil met het boek kinderen stimuleren meer tijd buiten door te brengen, in de natuur dicht bij huis. Het is geen bukketlist om snel af te strepen, maar een boek dat lang mee gaat. Kleurijke illustraties met weinig tekst prikkelen de fantasie en geven alle ruimte voor het kind zijn of haar eigen avonturen te beleven. En met de bijbehorden kaart van de omgeving kunnen kinderen en ouders onze prachtige gemeente beter leren kennen.

 ‘Een prachtig, inspirerend initiatief!’

Ondertussen hebben meer dan tien andere gemeentes een streekeigen 50-dingenboek uitgewerkt, met ondersteuning van Stichting Buitenmakelaar. En hebben meer 14.000 kinderen (met dank aan donateurs en vrijwilligers) een eigen 50-dingenboek gratis gekregen. Er zijn 50-dingenfestivals en ‘doe-dagen’ georganiseerd, natuurclubs bieden activiteiten aan die aansluiten op het boek en leerkrachten en BSO’s gebruiken het boek ter inspiratie.

Vind jij het leuk om mee te helpen met dit initiatief in de gemeente Bunnik, stuur een mailtje naar buitenmakelaar@gmail.com.

Woon je in de gemeente Bunnik maar zit je kind in groep 3 op een school buiten de gemeente? Neem contact met Stichting Buitenmakelaar op voor een gratis exemplaar van het 50-dingenboek voor jouw kind.