• 66% tegen vrouwenquotum

    unlocQed

Nederlanders willen nieuwe manier van solliciteren

11-11-2019, 10:47 | Lezersnieuws | De

66% van de Nederlanders is tegen een quotum voor vrouwen, omdat zij aangenomen willen worden op basis van persoonlijkheid, kennis, kunde, en kwaliteit. Dat blijkt uit recent onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau DirectResearch, in opdracht van unlocQed, het nieuwe platform dat solliciteren op deze manier mogelijk maakt. 

De kracht van het TV-programma ‘The Voice’ is dat kandidaten uitsluitend worden beoordeeld op hun talent. Kan je goed zingen, dan wordt er gedraaid. Ongeacht je leeftijd, geslacht, uiterlijk en afkomst. Dat is precies hoe Nederlanders willen solliciteren. 

UnlocQed

Het nieuwe, Nederlandse platform unlocQed werkt volgens dit principe. Werving en selectie vindt hier plaats zonder enig vooroordeel of (bewuste) aannames. In hetzelfde onderzoek werd het unlocQed-principe uitgelegd en kregen de deelnemers de vraag wat zij hiervan vinden. Zij gaven aan dat ze geloven dat het onbewuste voorkeuren tijdens het solliciteren tegengaat, dat zij het geniaal vinden, omdat iedereen hierdoor gelijke kansen krijgt, en zijn zij ervan overtuigd dat hierdoor betere en duurzamere matches ontstaan tussen werkgever en werknemer, de juiste persoon op de juiste plek.

‘UnlocQed is een next generation platform dat werknemer en werkzoekende alleen bij elkaar brengt als er een ultieme match is. Doordat beide partijen hun interesse in elkaar moeten bevestigen, zijn de resultaten duurzaam en de kans op slagen vele malen groter. Het sollicitatieproces kan hierdoor sneller, efficiënter, voordeliger en duurzamer. Wij helpen zowel de bedrijven als kandidaten om zich optimaal te presenteren op het platform en bij het vinden van hun ideale job of kandidaat.’

Meer weten? Kijk op www.unlocqed.nl