Zonnebloem 70 jaar bezoekwerk

11-01-2019, 13:37 | Lezersnieuws | Mieke

PERSBERICHT | 11 januari 2019

 

 

 

Zonnebloem start 70-jarig jubileum met Week van het Bezoekwerk

Zonnebloem afdeling Bunnik  organiseert tussen 17 en 25 januari extra veel huisbezoeken


Op donderdag 17 januari bestaat Nationale Vereniging de Zonnebloem 70 jaar. Daarom roept de vrijwilligersorganisatie de Week van het Bezoekwerk in het leven. Die vindt in heel Nederland plaats van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 januari. Een dikke week lang leggen Zonnebloemvrijwilligers zoveel mogelijk huisbezoeken af bij mensen met een lichamelijke beperking. Natuurlijk doen ook de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Bunnik  mee. Zij bezoeken het hele jaar door met regelmaat een aantal mensen in Bunnik Zij doen er alles aan om zoveel mogelijk van hen tijdens de Week van het Bezoekwerk met een extra feestelijk bezoek te vereren.

Vriendschappen
De Zonnebloem is vooral bekend van de vele dagjes uit en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar veruit het belangrijkste werk zijn de 1,2 miljoen bezoeken aan huis bij mensen. Veel mensen met een lichamelijke beperking zijn namelijk vaker alleen thuis dan hen lief is. Door het gebrek aan persoonlijke hulp en door medische zorg kunnen zij moeilijk de deur uit. Daarom doen tienduizenden Zonnebloemvrijwilligers bezoekwerk. Dat varieert van gezellig een kopje koffie drinken tot een wandeling maken. Ook komt het voor dat vrijwilligers en de persoon die zij bezoeken samen een hobby oppakken, naar de film gaan of winkelen. Er ontstonden in de voorbije 70 jaar al vele vriendschappen.

Marc Damen, directeur Nationale Vereniging de Zonnebloem :

“De Zonnebloem is een prachtige organisatie waar we als samenleving trots op mogen zijn. Daarom geven we in het jubileumjaar extra aandacht aan die activiteiten die de Zonnebloem zo bijzonder maken, zowel binnen de vereniging zelf als naar buiten toe. Onze vrijwilligers bewijzen namelijk iedere dag weer dat er zoveel meer kan dan we denken voor mensen met een lichamelijke beperking.”

 

Jubileumjaar
In 2019 bestaat de Zonnebloem 70 jaar. De vereniging laat deze mijlpaal uiteraard niet zomaar voorbij  gaan. Het 70-jarig jubileum viert de organisatie samen met haar 38.000 vrijwilligers en 112.000 activiteiten- en vakantiedeelnemers. Daarom start de Zonnebloem met de Week van het Bezoekwerk in januari en viert het de 70 zorgeloze Zonnebloemdagen in het voorjaar. Begin september staat het vakantieschip van de Zonnebloem tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam in de belangstelling. De vereniging sluit het jubileumjaar af op de Nationale Vrijwilligersdag in december. Ook krijgen veel reguliere Zonnebloemactiviteiten een jubileumsausje.

 

Mensen met een lichamelijke beperking die deelnemer willen worden van de Zonnebloem en/of eventueel gebruik willen maken van het bezoekwerk kunnen contact opnemen met Marius Miltenburg tel. 06-47898831

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Mediacontact
Heeft u vragen over het bezoekwerk van afdeling Bunnik neemt u dan contact op met Mieke de Kruijf  bestuurslid bezoekwerk, Zij is bereikbaar op het telefoonnummer 06-23875838. Ook kunt u bellen met Jan-Willem Heijkoop, woordvoerder bij Nationale Vereniging de Zonnebloem. Hij is bereikbaar op het nummer 06 – 27 04 18 38.

Informatie Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem verrijkt de levens van 113.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al bijna zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De 38.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt ni