• Vroeg komt terug

    Rachel Schraven

Vroeg komt terug!

21-06-2019, 15:33 | Lezersnieuws | Harold

Op 12 mei werd het restaurant van Vroeg getroffen door een brand. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat kortsluiting hiervan de oorzaak was. Dit gaf zoveel schade, dat de boerderij in Bunnik de komende maanden gesloten blijft. Maar er is ook goed nieuws: je kunt nog steeds van Vroeg’s brood en patisserie genieten in de streek. We doen er alles aan om zo snel mogelijk terug te zijn met de vertrouwde Vroeg cultuur in onze boerderij, want Vroeg komt terug!

'Dat we een paar maanden zouden moeten sluiten, had ik op de dag van de brand niet gedacht, zegt restaurantmanager Thijs Sicking. Hij startte de ontruiming van het restaurant op 12 mei nadat een van de gasten rook uit de keuken zag komen. ‘Alles verliep rustig, binnen een paar minuten stond iedereen buiten. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.’

Hans Kempers, eigenaar van Vroeg, was die dag niet in de zaak. Toen Thijs hem belde om te zeggen dat er brand was, reed hij net richting zijn schoonmoeder. Het was tenslotte Moederdag.

Hans: ‘Ik reed gelijk naar de pont die ik dagelijks neem, om naar Vroeg te gaan. Maar die voer voor mijn neus weg. Ik ken de mensen die op de pont werken, dus ik belde ze op en zei wat er aan de hand was. Ze keerden gelijk om, om me op te halen.’

‘Wat heb je altijd al willen leren?’

Er wordt hard gewerkt aan de wederopbouw van Vroeg. Deze wederopbouw geldt niet alleen voor de boerderij maar ook voor het personeel van Vroeg. ‘We hebben met al onze tachtig medewerkers persoonlijk gesproken over wat ze willen doen nu Vroeg dicht is,’ vertelt Thijs. ‘Wil je tijdelijk ergens anders werken? Wat heb je altijd al willen leren?’ Een van onze chefs loopt nu stage in een slagerij, we hebben iemand ondergebracht bij het restaurant van Kameryck en ik ben op dit moment in gesprek met de Hotels van Oranje.’

Pop-up-winkel in de kleine boerderij

De ‘kleine boerderij’ is het huis vlak naast de boerderij waar de brand gewoed heeft. Hans: ‘Hier openen we vanaf 29 juni een bakkerswinkel. Daar koop je ons vertrouwde brood en patisserie, kun je genieten van onze koffie in de mini-boomgaard en tijdens het openingsweekend op 29 & 30 juni is er voor de kinderen een springkussen.

Het is de eerste stap naar het nieuwe Vroeg. We zitten niet stil, maar overhaasten ook niet. Dat is hoe Vroeg is, en zo willen we graag blijven. Vroeg blijft Vroeg, maar komt nog beter terug!’