Verlies van Celeritas was niet nodig

20-03-2016, 21:10 | Lezersnieuws | Jan Wieman (H.V. Celeritas)

De mannen van Celeritas speelden in eigen huis tegen Tonegido uit het Nrd. Hollandse Hyppolytushoef, het team wat de derde plaats bezet.

In deze gelijk opgaande wedstrijd waren het steeds de gasten die met één doelpunt verschil aan de leiding bleven. In de laatste 5 minuten kwam Celeritas langszij bij de stand 9-9. Via een snelle spelhervatting kwam Celeritas voor het eerst aan de leiding met 10-9.

In de allerlaatste minuut waren het 2 kansloze acties die de tegenstander in bal balbezit bracht en binnen de minuut werd de voorsprong omgezet in een 10-11 achterstand. Dit was tevens de ruststand.

Tot halverwege de tweede helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht, daarna liep het verschil op tot vier doelpunten in het voordeel van Tonegido.

Celeritas kreeg in de laatste 8 minuten volop de kans om wat terug te doen doch drie doelrijpe kansen en twee strafworpen werden gemist.

Ondanks deze missers wist Celeritas nog terug te komen tot een 19-21 eindstand.Wat meer overleg in het spel had een nederlaag kunnen voorkomen.