• Thomas Naafs en Mees Voogd tonen hun muurkrant.

  Richard Thoolen
 • Mees Voogd toont hier de Bestekpen waarmee je kunt snijden en schrijven.

  Richard Thoolen
 • Deze meisjes hadden Thomas Edison als uitvinder gekozen.

  Richard Thoolen
 • Ouders moesten wel goed opletten want de dames hadden na afloop een quiz bedacht.

  Richard Thoolen
 • Voor Leonardo da Vinci was 1 stuk papier niet genoeg.

  Richard Thoolen
 • Simone van Delft is blij met de resultaten.

  Richard Thoolen

Uitvinders in de dop

20-06-2017, 12:41 | Lezersnieuws | Richard Thoolen

Dinsdag 20 juni vond de eindpresentatie plaats van de Virtuele klas. De virtuele klas wordt begeleid door Simone van Delft en bestaat uit een groep kinderen uit Bunnik, Odijk en Werkhoven die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. De projecten worden veelal uitgevoerd op de eigen school waarbij er gecommuniceerd wordt met behulp van Skype.

Dit maal was het thema Uitvinders en Uitvindingen. De kinderen hadden een uitvinder gekozen en hadden daar onderzoek naar gedaan. De bevindingen werden mondeling gepresenteerd en visueel gemaakt middels een muurkrant.

Leuke wetenswaardigheden passeerden de revue zoals dat er al in 1721 een mechanische eend bedacht was en dat de mensen bang waren voor de fluitspelende robot ui 1759.

De diverse groepjes hadden ook eigen uitvindingen bedacht waar ze enthousiast over vertelden. Er zaten creatieve bedenksels bij zoals bijvoorbeeld een automatische chocoladesnijmachine, een supermoderne pizzabakker, een kauwgom opbergzakje, een schildersmachine waar je zeven kwasten tegelijk kon indopen en een bestekpen waarmee je zowel kon eten als schrijven.

De kinderen hebben dit jaar met veel plezier en inzet gewerkt aan de diverse opdrachten. Simone: "Het is een uitdaging op opdrachten te verzinnen die iedereen leuk vind. Dat lukt de ene keer beter dan de andere. De beste projecten neem ik op in mijn draaiboek voor volgende jaren".

Hoe leuk de kinderen het vinden bleek aan het eind van de presentatie, toen de kinderen terug gingen naar hun klas. Een van de jongens kwam naar juf Simone toe en vroeg blij: "Juf, gaan we morgen weer skypen en een nieuw project starten?". Toen juf Simone aangaf dat dit de afsluitende opdracht was geweest en dat er nu niet meer geskyped zou worden maakte de blije lach plaats voor een teleurgesteld gezicht. De jongen stamelde alleen nog: "Oh", draaide zich om en sjokte met wat afhangende schouders weg. Hopelijk kan hij er volgend jaar weer bij zijn.