• Vormsel

    nvt

Uitnodiging Vormsel 2018 

17-11-2017, 09:50 | Lezersnieuws | J.Renken

Zondag 27 mei 2018 is de dag dat jongens en meisjes uit de parochie Paus Johannes XXIII het sacrament van het vormsel ontvangen. De parochie Paus Johannes XXIII strekt zich uit over Bunnik, Odijk, Werkhoven, Cothen, Wijk bij Duurstede, 't Goy, Schalkwijk en Houten. Alle kinderen uit groep 8 in de parochie kunnen zich daar nu voor opgeven; graag voor vrijdag 1 december. 

Het vormsel is de voltooiing van het doopsel. Vaak zijn we als baby al gedoopt. Bij het vormsel komt de bisschop of een plaatsvervanger om de doop te bevestigen. Het vormsel is een bevestiging van je geloof. Je kiest er zelf voor om katholiek door het leven te gaan.  

De kern van de vormselvoorbereiding is het voorbereidingsweekend van 9 t/m 11 maart. De kinderen van de katholieke basisscholen krijgen daarnaast een extra voorbereiding op school.  

Voor ouders is er op dinsdag 9 januari een ouderavond in Odijk. Op deze avond krijgt u meer informatie over het Vormselproject. Voor informatie zie ook www.pj23.nl, klik op "aanbod" en "ik wil mijn kind laten vormen". Inschrijven kan via de link op deze website en vragen kunt u mailen naar: vormsel@pj23.nl.