• chauffeur van Odijk

    h. de Raaij

't zal je maar overkomen

14-06-2018, 10:16 | Lezersnieuws | Vanessa

Artikel in rubriek lokaal ten behoeve van t Groentje uitgave wk 18/6

Werkgroep Communicatie Huiskamer van Odijk

Hanneke de Raaij ______________________________________________________

’t ZAL JE MAAR OVERKOMEN

Pascal Banning (18) woonachtig in Odijk, werd door een ongelukkige manoeuvre noodgedwongen een gebruiker van de Chauffeur van Odijk.

In november vorig jaar deed Pascal (toen 17) mee op gym. Deze enthousiaste sportieveling zit in het examenjaar van de HAVO op de Breul en fietst elke dag van Odijk naar school. Door een onhandige move tijdens de gymles schoot zijn knie even uit zijn normale stand naar buiten en er weer in. Een vrij pijnlijke situatie. De mentor van de klas vertrouwde het niet en ging met hem naar de dokter. Hij werd doorverwezen naar het ziekenhuis voor een MRI scan.  Pascal’s meniscus en voorste kruisband bleken  gescheurd. Gelukkig kon hij binnen een week geopereerd worden aan zijn knie. Na ruim 8 weken op krukken kon hij wéér onder het mes voor de kruisband. Deze herstel periode duurde nog eens 6 weken.

Van school thuisblijven was geen optie. Moeder Karen Konijnenberg kon de eerste weken nog regelen dat hij van en naar school werd gereden maar het werd steeds moeilijker in te passen met werk.  Andere familieomstandigheden verder weg vereiste ook haar aandacht. Haar buren Elly en Kees Bom, zelf vrijwilligers bij de Chauffeur van Odijk,  raadden haar aan contact op te nemen met de Huiskamer van Odijk. Zij legde het probleem voor en de coördinator kon gelijk schakelen met de Chauffeur van Odijk.

Karin vertelt dat zij geen lid was maar gelijk lid is geworden. “Ik dacht altijd dat is niets voor ons. We zijn nog jong en selfsupporting. Dat is toch iets voor mensen die  het écht nodig hebben”. Ook dacht zij altijd dat er een wederdienst werd verwacht, maar dat is dus helemaal niet zo. Iedereen kan iets overkomen jong en oud, waardoor hulp erg welkom is als je niet zo snel andere hulp kan regelen.

Zo is het gekomen dat Pascal gedurende ca. 3 maanden gebruik kon maken van de Chauffeur van Odijk als noodoplossing. Zij zijn erg  goed te spreken over de vrijwilligers die deze dienst doen. “Ze zijn erg betrokken en zoeken altijd naar een oplossing. We waren hiermee erg geholpen en nu we er mee te maken hebben gehad vind ik het eigenlijk een ontzettend goed initiatief. Het is een veilig gevoel te weten dat je altijd kunt terugvallen op je dorpsgenoten als de nood aan de man is. De Huiskamer van Odijk heeft meer activiteiten en dat is de € 2,- per maand meer dan waard”, aldus Karin.

 

Ondanks deze tegenslag is Pascal geslaagd voor zijn HAVO examen. Namens de Huiskamer van Odijk van harte gefeliciteerd Pascal!

www.huiskamervanodijk.nl