• Sportkeuken aan de Groeneweg

    Janneke Pieterson
  • Interieur Sportkeuken

    Janneke Pieterson
  • Oprichtster Janneke Pieterson

    Janneke Pieterson

Sportkeuken opent deuren voor sportief en gezond eten

30-10-2017, 16:50 | Lezersnieuws | Janneke Pieterson

Bunnik is een nieuwe kookstudio rijker, een hele sportieve dit keer. Op vrijdag 10 november opent Janneke Pieterson namelijk aan de Groeneweg haar Sportkeuken, een kookstudio voor iedereen die een gezond en sportief dieet wil.

Opgeleid als sportdocent en diëtiste kookte Pieterson de afgelopen jaren onder meer voor verschillende Nederlandse wielerploegen, zoals Giant-Alpecin van Tom Dumoulin, de wielerploeg van Marianne Vos en begeleidde diverse (top)sporters en Nederlandse sportploegen.

"Ik ben meerdere keren mee geweest naar de Tour de France en de Vuelta om voor wielrenners te koken. Echt geweldige ervaringen, waar ik veel leerde hoe het is om voor echte topsporters te koken. Gezond eten is dan natuurlijk van levensbelang, want anders kunnen ze die duizenden kilometers niet fietsen. Daarnaast voorzie ik al enkele jaren amateurs en topsporters van voedingsadvies, zoals de roeiers van de Nederlandse Roeibond en de waterpolosters. Die kennis wil ik nu met nog meer mensen delen."

Pieterson is dolblij met haar nieuwe ruimte in Bunnik. "Voorheen werkte ik toch veel vanachter mijn bureau, maar nu kan ik mensen meteen laten zien hoe het precies moet. Iedereen is van harte welkom, van de huisman die 'moet' leren koken van zijn vrouw tot mensen die willen afvallen."

Aan de Groeneweg zal Pieterson vooral kookworkshops gaan geven voor grotere groepen. "Voor vriendengroepen is er genoeg ruimte, ik heb plek voor 20 personen. Maar ook individuele mensen zijn van harte welkom voor een dieetadvies. Daarnaast geef ik ook al enkele jaren presentaties bij bedrijven over gezond voedsel, dus nu kan dat ook met een hapje en drankje bij mij in de keuken."

Vrijdag 10 november om 14.00 uur wordt de Sportkeuken aan de Groeneweg 2 officieel geopend. Iedereen is voor harte welkom van 14.00 uur tot 17.00 uur om een kijkje te komen nemen. De dag erop, zaterdag 11 november, opent De Sportkeuken nogmaals de deuren voor publiek.

Voor meer informatie en vragen over gezond en sportief eten: www.sportkeuken.com of neem contact op met oprichtster Janneke Pieterson, via 0629006641.