• Trainer Erik ten Hag belt met eenzame oudere

    Mieke Hilhorst

SPELERS FC UTRECHT BEZOCHTEN HET NATIONAAL OUDERENFONDS IN DE WEEK VAN DE EENZAAMHEID

27-09-2016, 16:40 | Lezersnieuws | Mieke Hilhorst

MAANDAG 26 SEPTEMBER

Oefenmeester Erik ten Hag bemande met spelers Robin van der Meer en Rick Mulder het callcenter van de Zilverlijn van het Ouderenfonds in Bunnik. Hiermee onderhouden vrijwilligers van het fonds landelijk contact met honderden eenzame ouderen.

De Zilverlijn is een speciale service voor ouderen. Als een oudere zich aanmeldt wordt diegene regelmatig gebeld door professionele vrijwilligers. Zij bieden de mensen een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar de oudere behoefte aan heeft. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en deelname aan de Zilverlijn is volledig kosteloos en vrijblijvend.

De zogeheten Zilverlijn van het Ouderenfonds startte vorig jaar en telt inmiddels zo'n 400 ouderen die wekelijks een telefoontje krijgen van een vrijwilliger voor een gezellig praatje, of om hun hart uit te storten.

Het was een leuke middag met goede gesprekken. Er werd veel geluisterd, maar zeker ook gelachen. De spelers van FC Utrecht vonden het goed om te zien dat deze mensen elke week gebeld worden. Dat er geen oordeel gegeven wordt, maar er een luisterend oor gegeven wordt. Wethouder Jorrit Eijbersen was aanwezig en zag wat een goed initiatief dit was.

Bunnik Beweegt is blij dat de samenwerking er is met FC Utrecht. Samen kijken ze naar activiteiten die onder de aandacht gebracht kunnen worden in de gemeente Bunnik. Wilt u meer weten over het ouderenfonds kijkt dan op https://www.ouderenfonds.nl/ of bel naar 0900 - 60 80 100.