Schoolkorfbaltoernooi en korfbalclinics op basisscholen

17-03-2019, 21:19 | Lezersnieuws | Ruud

Korfbalvereniging Midlandia organiseert in samenwerking met de buurtsportcoaches op woensdag 17 april het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 t/m 6.
In aanloop naar het schoolkorfbaltoernooi organiseren leden van Midlandia samen met de gymleerkrachten van de basisscholen korfbalclinics tijdens de gymlessen van groep 3 t/m 6.
Zij worden daarbij geholpen door studenten van het ROC sportcollege Utrecht.
Het mes snijdt hierbij aan 3 kanten:
- studenten van het ROC kunnen prestatie-uren (soort van korte stage) draaien;
- de clinics en het schoolkorfbaltoernooi sluiten aan bij de doelstelling van Bunnik beweegt. De buurtsportcoaches zijn actief om samen met verschillende organisaties een omgeving te creëren om beweging te stimuleren. Hun motto is niet voor niets "heel Bunnik in beweging";
- schoolkinderen leren alvast wat regels van korfbal wat het makkelijk maakt om aan het schoolkorfbaltoernooi mee te doen.

Opgeven voor het schoolkorfbaltoernooi kan via de intekenlijsten die op de scholen hangen. Vraag maar aan de meester/juffrouw of aan de gymleerkracht. Een team moet uit minimaal 4 kinderen bestaan. Een extra teamspeler is geen probleem, want tijdens de wedstrijd mag continu doorgewisseld worden. Het schoolkorfbaltoernooi wordt buiten gehouden op de kunstgrasvelden van Midlandia op het sportpark Tolhuislaan.