• Kromme Rijn vanuit de lucht

    Wim van de Meerendonk

Pont van de Kromme Rijn gaat weer varen

16-04-2018, 11:23 | Lezersnieuws | Jan

Om kennis te maken met de rijke natuur Iangs de Kromme Rijn, start de Kromme Rijncommissie van het Utrechts Landschap vanaf woensdag 2 mei weer een gevarieerd programma met de Pont van het Landschap. Tijdens zo’n unieke tocht langs de glooiende oevers en de aangelegde riviereilanden maakt u kennis met het natuurontwikkelingsproject dat van de Kromme Rijn weer een bron van leven heeft gemaakt. Daarbij vertelt een gids u alles over het project en dit steeds weer verrassende natuurgebied.

 

De Pont vaart in de maanden mei tot en met september. De publieksvaarten worden vooral op woensdagavond en zaterdag en zondagmiddag gehouden.  Naast de publieksvaarten is er in alle vaarmaanden voor groepen van maximaal 34 personen gelegenheid de Pont te reserveren voor een groepsvaartocht.

Verder is er uitbreiding gegeven aan het aantal arrangementen. Naast bekende thematochten als kersen-, poëzie-, Beverweert- en midzomeravondvaarten zijn een moederdag- en vaderdagvaart en een drietal landgoederenvaarten ingeroosterd. Daarnaast zijn er speciale  kindervaarten. Met uitzondering van de Beverweertvaarten vertrekken alle tochten vanuit het haventje van landgoed Niënhof in Bunnik. Voor aanvang wordt u met koffie of thee en een boeiende dvd-presentatie over de rivier in het daar gelegen excursiecentrum, dat via de ingang naast Grotelaan 16 in Bunnik is te bereiken, ontvangen.

Voor auto’s en fietsen is parkeergelegenheid  aanwezig.

 

Er is op de Pont plaats voor 34 personen en bij iedere publieksvaart is er ruimte voor twee rolstoelgebruikers . Enkele vaarten zijn helaas niet  geschikt voor mindervaliden. Met uitzondering van geleidehonden zijn huisdieren aan boord niet toegestaan.

Kijk voor meer informatie op www.utrechtslandschap.nl/varen

De prijzen voor deelname aan de publieksvaarten bedragen €7,-. Beschermers van een van de provinciale Landschappen krijgen €2,- korting, terwijl jonge kinderen ( t/m 12 jaar )  onder begeleiding voor €4,- kunnen meevaren. Voor de arrangementen gelden verschillende prijzen, terwijl de kosten voor een aangevraagde groepsvaart €200,-  bedragen.

Deelname aan alle tochten is mogelijk na aanmelding bij de VVV in Wijk bij Duurstede, telefoon 0343- 57 59 95 of via www.utrechtslandschap. nl