• Logo HandicapNL

    HandicapNL

Opbrengst collecte HandicapNL

07-10-2018, 16:34 | Lezersnieuws | Linda

In de week van 24 tot en met 29 september werd voor HandicapNL gecollecteerd. In Bunnik werd er €2.425,45 opgehaald, in Odijk €351,23 en in Werkhoven dit jaar € 668,42. In totaal een bedrag van maar liefst €3.445,10.

Een hele mooie opbrengst in de gemeente waar lokaal en landelijk veel mooie dingen mee gedaan kunnen worden voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. De helft van de opbrengst in Odijk gaat naar woonlocatie Wilhelmus Peekhof van Humanitas. In Werkhoven gaat de helft van de opbrengst naar Stichting De Barrage.

Sinds dit voorjaar zijn Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds één fonds: HandicapNL. Zij hebben de krachten gebundeld om samen nog sterker het verschil te kunnen maken voor mensen met een handicap; iedereen hoort erbij! In Nederland wonen ruim 2 miljoen mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. Hoe divers de beperkingen ook zijn, de problemen die deze mensen ervaren, vertonen veel overeenkomsten. Eenzaamheid, weinig eigen regie, afhankelijkheid van zorginstanties en ingewikkelde regelgeving zijn voorbeelden hiervan. HandicapNL gelooft dat dat beter kan én moet.

Heel veel dank aan alle vrijwilligers en gulle gevers! Meer informatie over het fonds vindt u op www.handicap.nl