• Bestuurslid Cerian van Gestel feliciteert nieuwe voorzitter Rijk Roor met zijn nieuwe functie.

    GroenLinks Bunnik

Nieuwe voorzitter GroenLinks Bunnik

19-01-2019, 18:56 | Lezersnieuws | cerian

Rijk Roor uit Odijk is tijdens de ledenvergadering op 19 januari gekozen als de nieuwe voorzitter van de afdeling GroenLinks Bunnik. Hij hoopt de komende tijd vooral bij te dragen aan het delen van kennis en enthousiasme onder de leden.

De nieuwe voorzitter Rijk Roor (“60+-er”) is ooit begonnen als verpleegkundige en later vele jaren actief geweest als zorgmanager in diverse ziekenhuizen, waaronder het UMC Utrecht. Op dit moment heeft hij een adviespraktijk voor de zorg en is hij actief als kunstschilder. Rijk was eerder actief voor GroenLinks in Veenendaal en woont sinds kort in onze mooie gemeente.

Rijk heeft veel zin om aan de slag te gaan: “Groene politiek is voor mij meer dan openbaar groen en het plaatsen van zonnepanelen. Het gaat ook om ‘natuurlijke’ waarden als een gezonde leefomgeving, voldoende beweging, goede voeding en sociale verbinding, zeker ook voor ouderen.”

Het bestuur van GroenLinks Bunnik bestaat uit vier personen. Naast Rijk zijn Martien Das, Cerian van Gestel en Bert Sweerts bestuurslid. De afdeling GroenLinks in Bunnik telt zeventig leden uit alle drie de dorpen. In de gemeentelijke politiek wordt GroenLinks door P21 vertegenwoordigd.