• Kampioensfoto

Midlandia 1 haalt kampioenschap binnen

23-02-2016, 09:20 | Lezersnieuws | Pim van Haaren

Afgelopen zaterdag stond voor Midlandia het belangrijkste duel van het seizoen op het programma en wel tegen Kv Huizen. Huizen stond tweede en moest winnen om zo tweede te eindigen en zo een promotiewedstrijd veilig te stellen. Als Midlandia zou winnen, dan was het kampioenschap veilig gesteld.

Op sociale media en de websites van beide verenigingen was er al van alles te lezen over deze wedstrijd. Er werd vooral een oproep gedaan naar de supporters om hun clubje aan te moedigen. Dit heeft blijkbaar goed gewerkt, want de tribune zat goed vol. Midlandia had zeker 30 supporters op de tribune zitten. Zelf spelers van De Corvers hadden zich aan hun woord gehouden en kwamen het vlaggenschip van Midlandia aanmoedigen.

Het eerste fluitsignaal was een feit en de wedstrijd was begonnen. Huizen kwam als eerste op voorsprong, maar Midlandia maakte meteen weer gelijk en ging zelfs langs zij (1-2). Huizen was duidelijk niet van plan om een gaatje toe te staan en scoorde 3 doelpunten achter elkaar (4-2). Nu was weer de taak voor Midlandia om aan te sluiten en dat lukte door vier keer te scoren en zo de rollen weer om te draaien (4-6). Aan het scoren verloop kon je zien dat de belangen groot waren en dat de ploeg die achter kwam steeds weer een tandje bij zetten om terug te komen. Wederom was het Huizen die de leiding weer nam door drie keer op rij te scoren (7-6). Midlandia scoorde twee keer en Huizen nog 1 keer en de stand was 8-8. Na de stand van 8-8 verloor Huizen de scherpte en leek het even helemaal de draad kwijt. Midlandia drukte in deze fase door en pakte de voorsprong (8-13). Het gaatje dat Midlandia graag wilde was geslagen. Met een stand van 10-15 werd er de kleedkamers opgezocht.

Na rust ging Huizen goed van start en verkleinde het gat naar 3 punten (12-15). In de daarop volgende periode wist Midlandia 4 keer te scoren en Huizen 2 keer. Er brak een fase aan van verslapping zowel bij Huizen als Midlandia, want scoren werd een hele lange tijd niet gedaan. Midlandia scoorde nog 1 keer en de wedstrijd was daarmee beëindigd. Eindstand 14-20.

Midlandia haalt het kampioenschap binnen en promoveert naar de tweede klasse en mag nog twee wedstrijden spelen om de ongeslagen status te behouden. 12 maart wil Midlandia het kampioensfeest met de vereniging vieren. De dag staat dan in het teken van de kampioenen. Er zal een feest zijn, de kampioenteams worden voorgesteld en er is een Eetcafé.