• vertrek na de lunch

    Reinier Willems

Lions Tandemtocht visueel gehandicapten  weer groot succes

16-04-2018, 09:06 | Lezersnieuws | Willem

Bunnik – Op zaterdag 14 april vond de 41e landelijke tandemtocht voor visueel gehandicapten plaats. Deze tocht wordt sinds jaar en dag door de Lions Club Bunnik georganiseerd, uiteraard met de hulp van voorrijders, vrijwilligers, verkeersleiding en sponsoren.

 

De Lions tandemtocht vindt jaarlijks in de lente plaats en voert met ongeveer 60 tandems door de prachtige omgeving van Bunnik, Zeist, de Bilt en Driebergen. De deelnemers worden desgewenst opgehaald van het station, krijgen een huurtandem, een voorrijder en een volledig verzorgde dag met lunch en een feestelijke afsluiting met een borrel en bingo.

 

De 120 deelnemers worden traditioneel ontvangen in het Postillion hotel in Bunnik, waar de  belangeloze medewerking van het hotel personeel hen ook dit jaar weer ter beschikking stond.

 

De eer voor het geven van het startsein was voor Hein Hanrath die ruim 3 decennia lang de geestelijk vader van deze tocht is geweest en nu het stokje overgeeft aan een nieuwe garde.

 

De tocht is vlekkeloos verlopen, zonder lekke banden en in perfecte weersomstandigheden. De sfeer was ontspannen en vrolijk. De ‘bezemwagen’, verzorgd door Hevi, kon ongebruikt retour. De deelnemers en voorrijders, met 45 km in benen, waren moe, maar tevreden. Ook de organisatie kijkt met een voldaan gevoel terug op een heerlijke dag en verheugt zich op de tocht van volgend jaar.

 

Wilt u een uitgebreid verslag lezen en zien wie dit alles mogelijk maakt: www. bunnik.lions.nl

 

Lions Club Bunnik dankt alle betrokkenen voor de inzet. Mocht u in 2019 willen meefietsen, of voorrijder willen zijn, stuurt u een mail aan tandemtochtlionsbunnik@gmail.com