• 50-dingen boek Bunnik, Odijk en Werkhoven

    J.Houtgraaf

Lente ervaren in de gemeente Bunnik met het 50-dingen boek

17-04-2018, 09:56 | Lezersnieuws |

Afgelopen herfst kregen alle kinderen uit groep 3 op de basisscholen in de gemeente het ‘50-dingen boek’ mee naar huis. Kinderen uit groep 4 t/m 6 hebben ook, toen zij in groep 3 zaten, een eigen 50-dingen boek gratis gekregen. Een boek met buitenactiviteiten waarmee de kinderen – zelfstandig of samen met ouders - onze eigen omgeving kunnen verkennen.

Het boek is een initiatief van een lokale vrijwilligersorganisatie, Stichting Buitenmakelaar. Deze stichting wil kinderen aanmoedigen meer buiten te spelen en in contact met de natuur te komen.

Nu de lente aanbreekt, zijn er weer volop mogelijkheden om nieuwe dingen buiten te doen. Zo is het een prima tijd om naar de vogels te luisteren, een boshut te bouwen of te starten met het kweken van je eigen groente.

Kijk samen met je kind in zijn/haar 50-dingen boek voor nog meer leuke ideeën en maak alvast plannen om dit voorjaar meer tijd samen buiten door te brengen.

Ben je enthousiast over het 50-dingen initiatief, heb je een uurtje per maand beschikbaar en wil je meehelpen het initiatief verder onder de aandacht te brengen in de gemeente? Dan hoort de stichting van je graag!  (Contact: buitenmakelaar@gmail.com).