• Pont op de Kromme Rijn

    Jan Soetens

Junivaarten vol afwisseling op de Kromme Rijn

14-05-2019, 09:48 | Lezersnieuws | Jan

Pont van de Kromme Rijn

 

 

JUNI VAARTEN VOL  AFWISSELING

 

In de tweede vaarmaand van de Pont van het Landschap kan naast de publieksvaarten voor meerdere bijzondere arrangementen worden gekozen. Zo is er een kindervaart en staan ook een vaderdagvaart,  de  populaire  kersenvaarten  en midzomeravondvaarten  op het programma. Bij alle vaarten wordt verteld over de onstaans geschiedenis van het Kromme Rijn gebied
 
PUBLIEKSVAARTEN
Deze vaarten worden gehouden op 1, 2, 10 en 26 juni. Er wordt eerst verteld over het ontstaan van het Kromme Rijn gebied gevolgd door een videopresentatie. Daarna gaan we aan boord van de pont en varen richting Amelisweerd en Rhijnauwen.
 
KINDERVAART

Op woensdag 12 juni om 14.00  uur  is alweer de derde kindervaart. Tijdens de vaartocht wordt  een gunstige plek gezocht om waterdiertjes te vangen en te bekijken.

Hiervoor is al het materiaal aan boord aanwezig. Deelname is mogelijk voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, mits begeleid door een volwassene.

VADERDAG OP DE KROMME RIJN.
Wegens groot success heeft de Kromme Rijn commissie op zondag 16 juni  weer een Vaderdagvaart in het programma opgenomen. De afvaart is om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Een bijzondere mogelijkheid om het traditionele ontbijt op bed in te ruilen voor een tocht over de Kromme Rijn.
MIDZOMERAVONDVAARTEN
Op vrijdag 21 juni en maandag 24 juni van 21.00-23.00 uur. Na een inleiding waarbij de langste dag centraal staat en een filmpresentatie over de rivier vertrekt de Pont rond 21.30 uur. Oude verhalen en de langzaam invallende duisternis staan garant voor een mooie avond.
KERSENVAARTEN
Er zijn deze maand maar liefst 5 kersenvaarten. Op zaterdag 22 juni om 14.30 uur en zondag 23 juni zijn er vaarten om 11.30 uur en 14.30 uur. Halverwege de vaart gaan we aanleggen bij de kersenboogaard “ De Knapschinkel” en gaan we lekker kersen eten. Op zondag 30 april om 11.30 uur en 14.30 uur wordt deze tocht herhaald. Wees er op tijd bij want deze vaarten zijn bijzonder polulair
Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding bij de VVV in Wijk bij Duurstede, telefoon 0343—57 59 95 of via www.utrechtslandschap.nl
Extra informatie over alle vaarten kunt u vinden op de site van het Utrechts Landschap