• Een prachtige oorkonde voor ere-lid Henk van Dam.

    Rob vd Griend

Henk van Dam benoemt tot erelid Constantia

06-01-2019, 22:13 | Lezersnieuws | Ernst

Muziekvereniging Constantia trapte zondag 6 januari jl. het nieuwe jaar traditioneel af met het Nieuwjaars Concert. In aanwezigheid van burgemeeester Van Bennekom werd nog even kort terug geblikt op het jubileumjaar van de vereniging wat nu achter ons licht. Het vizier licht nu weer volledig op de toekomst.

Constantia nam van de gelegenheid gebruik om tijdens dit nieuwjaarsconcert enkele leden in het zonnetje te zetten in verband met hun langdurige lidmaatschap. Matthijs de Klein, Bo Mulder en Déstn Mulder werden onderscheiden in verband met hun 12,5 jarig lidmaatschap. Hans van Dinteren in verband met zijn 25 jarig lidmaatschap. Sandra de Bruin en Henri van Dam in verband met hun 40 jarig lidmaatschap en Chris van Dam in verband met zijn 50 jarig lidmaatschap.

Henk van Dam spande deze zondag de kroon. Hij is inmiddels 70 jaar lid. Hij ontving, evenals de overige jubilarissen, uit handen van burgemeester Van Bennekom, het daarbij behorende insigne. Van Consantia's voorzitter Niels van de Leemkolk ontvingen zij een oorkonde en bloemen.

Voor Henk van Dam had de vereniging echter nog iets extra's in petto. Want voor iemand die al zo lang lid is en als dank voor zijn bijzondere en tomeloze inzet als muzikant in het fanfareorkest en bij de uitoefening van diverse bestuurs- en nevenfuncties waaronder het jarenlang muzikaal leiderschap van blaaskapel de “Krommerijn Bouwers” en andere ensembles, had het bestuur van Constantia besloten hem te benoemen tot ere-lid. Een prachtige oorkonde viel hem ten deel.