• Ondertekening op 23 feb

    Eigendom Gem Bunnik

Glasvezelcampagne in de Kromme Rijnstreek gestart

13-03-2018, 16:34 | Lezersnieuws | Gemeente

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeenten Bunnik, Houten, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug. Op 23 februari werd door de gemeenten in de Kromme Rijnstreek  het convenant met Glasvezel buitenaf ondertekend. Hierin zijn afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel, leges, kosten en de garantie.

 

Erika Spil, wethouder gemeente Bunnik: ‘We leven in een snelle wereld en snel internet is onontbeerlijk. Zeker voor bedrijven, maar ook voor onze inwoners. We hebben nu de kans om voor de toekomst de digitale ontsluiting van het buitengebied goed te regelen. Hiervoor is noodzakelijk dat 50% van de mensen meedoet en ik reken erop dat we dat gaan halen.’

Glasvezel Buitenaf start nu in de Kromme Rijnstreek een glasvezelcampagne. Voor de inwoners van dit gebied is dit goed nieuws. Als 50% van de huishoudens/bedrijven vóór 22 mei een abonnement afsluit, kan na de zomer van 2018 gestart worden met de aanleg.

 

Aanbod Glasvezel buitenaf legt glasvezel aan in de buitengebieden en is inmiddels actief in zeven provincies. Ze starten nu ook in de Kromme Rijnstreek waarbij als voorwaarde geldt dat 50% van de ruim 3300 huishoudens/bedrijven een abonnement heeft afgesloten bij één van de providers. Naast een abonnement bij een dienstenaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Daarin is de keus tussen een maandelijks bedrag van € 15,00 of een eenmalige afkoop van € 1.900,00.

Woont u in het buitengebied? Om te zien of u in aanmerking komt, kunt u terecht op de postcodechecker op www.glasvezelbuitenaf.nl.

 

Informatieavond

Bewoners van de adressen die in aanmerking komen, zijn uitgenodigd voor informatieavonden. In Bunnik is deze op maandag 26 maart vanaf 19.30 uur in Locatie 78, Burg. van der Weijerstraat 78 te Bunnik. Tijdens deze informatieavond krijgt u informatie over de voordelen van glasvezel en krijgt u uitleg over het aanbod. Verder is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en kunt u in gesprek met de aanbieders. De campagne loopt tot 22 mei 2018.