• Netjes wachten in de rij op het Rijneiland

    An van Osselaar

Geslaagd verkeersexamen Odijk

16-05-2018, 16:10 | Lezersnieuws | de Sport BSO

Grapjes makend in de rij of net iets te stoer doen, een fiets die nog even wordt goedgekeurd, of is geleend van een ander ; het hoort allemaal bij het spannende maar toch ook heel gezellige sfeertje rondom het praktijkgedeelte van het jaarlijkse verkeersexamen van groep 7.

De 61 deelnemers vanuit de Odijkse basisscholen hadden hun theoretisch deel al afgerond voor de meivakantie. Zo hier en daar was een verkeersregel soms weggezakt of werd deze onderweg vergeten door de stress, want voor veel kinderen was het dan ook de 1ekeer dat ze helemaal in hun eentje van Odijk naar Bunnik fietsten. En zeker als je de route dan niet hebt geoefend is dat een hele opgave en verlies je af en toe het overzicht tijdens wat complexere verkeerssituaties.

Gelukkig was de route duidelijk aangegeven middels pijlen en zaten er langs de route een flink aantal vrijwilligers om de kinderen te beoordelen en te behoeden voor al te gevaarlijke situaties. Toch waren er ook dit jaar weer wat kinderen die verkeerd reden door een gemiste pijl, maar uiteindelijk  finishte elk kind binnen het uur. Bij de finish lag een heerlijk appeltje te wachten wat ook dit jaar werd gesponsord door Fruitbedrijf I.Westeneng  Tolakkerlaan 15 Zeist.

Helaas zakte enkele kinderen voor het examen, omdat ze echt te veel fouten maakten onderweg en daarbij onveilige situaties voor zichzelf en andere weggebruikers creëerden. We hopen uiteraard dat hun ouders wat extra aandacht besteden aan het omgaan met verkeersveiligheid, want veiligheid in het verkeer is een serieuze zaak.

Voor de organisatie van het verkeersexamen 2019 zoeken we nog iemand die het leuk vind om mee te helpen bij de voorbereidingen. Heel veel werk is het niet en het neemt de leerkrachten van groep 7 van de basisscholen veel werk uit handen.

Enthousiast geworden? mailto: info@desportbso.com