• Vocaal Ensemble La Colombe

    -
  • Vocaal Ensemble Cordier

    -

Gemengd Koor St. Caecilia organiseert vocale concertserie

15-02-2019, 16:22 | Lezersnieuws | Carla

Het gemengd koor St. Caecilia, verbonden aan de katholieke kerk in Werkhoven, bestaat dit jaar 50 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren heeft het koor een vocale concertserie georganiseerd. Drie concerten met verschillende koorensembles en bijzondere muziekstukken. 

Op zondag 3 maart vindt het eerste concert plaats met 2 ensembles uit het oosten van het land; Vocaal Ensemble La Colombe en Vocaal Ensemble Cordier. Zij zingen o.a. delen uit het Requiem van Herbert Howells en Death on the hills van Edward Elgar. Ook het verstilde Da pacem domine van Arvo Pärt is onderdeel van hun programma Regarde! 

In de afwisselende repertoirekeuze is een belangrijke rol is weggelegd voor weinig of zelfs nóóit eerder uitgevoerde muziek.

La Colombe o.l.v. van Iassen Raykov bestaat vanaf 1999 als ensemble met een vaste kern van geschoolde zangers dat zingt in een wisselende bezetting. Het ensemble treedt vooral op in concertseries in de ruime omgeving van Enschede, tot over de landsgrenzen. Cordier o.l.v. Jurriaan Poesse, bestaat voornamelijk uit alumni van het ArtEZ Conservatorium Enschede en zingt muziek uit alle eeuwen, met focus op de Renaissance en hedendaagse klassieke muziek. 

Het jarige St. Caeciliakoor zal samen met de gastkoren het concert afsluiten.

De concerten vinden plaats in de katholieke kerk in Werkhoven. Het concert op 3 maart start om 15.30 uur. De toegang is gratis, er is wel een deurcollecte, waarvan de opbrengst grotendeels ten goede komt aan de restauratie van het leien kerkdak. De andere twee concerten vinden plaats op zaterdag 13 april en zondag 19 mei. Op www.dakvanwerkhoven.nl vindt u alle informatie.