• Één minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd.

    Peter Beemer
  • Milton van Dam maakt zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

    Peter Beemer

Geen punt voor AURORA.

05-11-2017, 21:01 | Lezersnieuws | Peter Beemer

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd i.v.m. het overlijden van Adriaan van der Linden ( trouwe supporter van AURORA) één minuut stilte gehouden in het bijzijn van Familie en veel aanwezige supporters van AURORA.

De wedstrijd begon daarna met een aanvallend Zeist dat al snel op een 1-0 voorsprong kwam. Zeist dat nog nagenoot van de voorsprong kreeg direct een tegen goal te verwerken. Het was Bas van der Hoeven die een voorzet van Bas de Bruin onhoudbaar in het doel schoot. AURORA bleef gevaarlijk en bij Zeist ontstond enige onrust. Dat was ook terecht want nadat eerst Bas de Bruin de bal nog naast het doel gewerkt had was het Milton van Dam met een prachtige kopbal die verdedigers en keeper verraste. Een voet kwam Bas de Bruin te kort om daarna de voorsprong uit te kunnen breiden. In de tegenaanval was het Joris Verkerk die de bal kon weg werken maar schoot de bal tegen een Zeist speler op die het cadeautje wist te verzilveren. Vervolgens kwam AURORA weer op voorsprong nadat Milton van Dam een vrije trap van Sander de Bruin bij de tweede paal binnen kon glijden. Milton van Dam en Koen Huisman kregen ieder nog fraaie kansen die ze onbenut lieten. Keeper Aron van de Berg pareerde op een voortreffelijke mannier een schot dat kort voor zijn doel ingeschoten werd. Net voor rust moest hij de bal toch uit het net halen nadat Zeist spits een voorzet in het doel kon werken. Met een 3-3 gelijke stand werd er gerust en had het publiek een aantrekkelijke eerste helft gezien met veel doelpunten.

Zeist pakte de tweede helft voortvarend aan maar moest haar keeper bedanken dat AURORA niet op voorsprong kwam. Tot twee keer toe gooide hij zijn lichaam voor de bal op schoten van Koen Huisman en Joris Verkerk. Zeist werd sterker al bleef AURORA gevaarlijk, vooral uit stilstaande situaties. Na ruim een uur kwam Zeist uiteindelijk op voorsprong vanuit een vrije trap die daarna door een Zeisterse speler in het doel werd gewerkt. Zeist hanteerde daarna de lange bal waardoor het middenveld van AURORA werd overlopen. Keeper Aron van de Berg moest een paar keer alles uit de kans halen om een grotere achterstand te verhinderen. Kort voor tijd profiteerde Zeist van een fout in de verdediging van AURORA en bracht de stand op 5-3. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde en stond AURORA na een prima eerste helft en een voldoende tweede helft met lege handen.