Filmhuis Odijk start 4 mei iets later!

26-04-2018, 20:28 | Lezersnieuws | Annet

Op vrijdag 4 mei vertoont het Filmhuis Odijk de film 'Welcome'.

Het vertelt het verhaal van Bilal, een Koerdische jongen van 17, die een lange tocht heeft afgelegd door het Midden Oosten en Europa om bij zijn vriendin in Engeland te zijn. Zijn reis komt tot een abrupt einde wanneer hij aankomt in Calais, bij de Franse kant van het kanaal. Hij besluit het kanaal over te zwemmen en gaat naar het plaatselijke zwembad om te trainen. Hier ontmoet hij Simon, een zweminstructeur die midden in een scheiding ligt.

Regisseur Philippe Lioret heeft allereerst de intentie gehad het verhaal van de migrant te vertellen. Hij beoogt met zijn film de mensen te raken en doen nadenken over de huidige situatie van de migranten. ‘Welcome’ is aangrijpend in haar soort, met het winterse Calais als locatie dat de rauwheid benadrukt. Het laat heel treffend een verhaal zien hoe mensen met de onmenselijkheid van het ontmoedigingsbeleid van Frankrijk omgaan en is daarmee een film die nog een tijdje bij je blijft.

Kaarten kosten 6 euro en zijn in Odijk verkrijgbaar bij Slijterij Barrique. In Bunnik bij ’t Frietmanneke. In Werkhoven bij bakkerij Sjaak Doeleman.

Wilt u op de hoogte blijven van de geplande films? Meldt u aan voor de mailinglijst via info@filmhuisodijk.nl - zo krijgt u als eerste bericht! Kijk ook op www.filmhuisodijk.nl