• prijsuitreiking van der Valk Leusden

    KNS

Eervolle vermelding voor Slagerij Lotgering

11-02-2018, 17:10 | Lezersnieuws | Henk

Persbericht

 

Bunnik, 8 februari 2018

 

Eervolle vermelding Slagerij Lotgering bij Grote Grillworsttest 2018 Slagerij Lotgering uit Bunnik heeft een eervolle vermelding behaald bij de vakwedstrijd om de Grote Grillworsttest. Op 8 februari 2018 kreeg slager Henk Lotgering de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. ”Een worst met een geheel eigen karakter” zei de jury over deze worst.

 

Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. 101 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. 

 

Keurslager Han Braamskamp uit Rolde is de winnaar van de Grote Grillworst test. Keurslager Rien Baas uit Leerdam behaalde de tweede plaats. Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk uit Ameide werd derde.

 

De jury van de Grote Grillworsttest 2018 bestaat uit juryvoorzitter Hugo Kennis, bijgestaan door Jasper Gottlieb (samen met broer Marius vormen zij het beruchte kooktrio Worsten van Babel), Keurslager Koos van Essen (winnaar 2017) en Paul Bohté (namens SVO vakopleiding food). Wat maakt een goede grillworst? “Goede verse grondstoffen en goede kruiding is meer dan genoeg”, aldus de jury.

 

Tijdens de voorronde op 11 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 23 januari boog de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

 

Mysteryshopping was ook onderdeel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen zijn op bovengenoemde aspecten vergeleken met de wedstrijdinzending. Een grillworst die wint moet een constante kwaliteit hebben. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter.  

Overzicht van de overige finalisten in willekeurige volgorde

Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel Slagerij Lotgering uit Bunnik Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht Slagerij C. Verhoef uit Almere Slagerij van de Weg uit Oosterwolde Wilbrink Uw Slager uit Beekbergen Slager Traiteur Thonny Teerling uit Bedum

 

Over Slagerij Lotgering

Als gildeslager biedt slagerij Lotgering producten die van het begin tot het eind begeleid worden. Bij Slagerij Lotgering wordt de ambachtelijke bewerking van het vlees nog altijd beoefend. Naast de slagerij met worstmakerij verzorgd Slagerij Lotgering ook catering, koudbuffetten, barbecuefeesten, belegde broodjes, fondue-, gourmet- en saladeschotels.

 

Door regelmatig cursussen en trainingen te volgen, blijven de werknemers en werkgever voortdurend op de hoogte van het vakgebied. Lotgering is in 2018 ook uitgeroepen tot ‘Beste Traiteur van Midden Nederland 2018’. Op de site van slagerij Lotgering staan filmpjes waarin het productieproces van deze finale-grillworst in beeld wordt gebracht.

 

Noot voor de redactie: meer informatie via Henk Lotgering, 030 6562550 of info@slagerijlotgering.nl.