• Kinderen

    FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival

Eerste editie FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival groot succes

09-07-2018, 16:15 | Lezersnieuws | Raoul

Op zaterdag 7 juli beleefden duizenden uitzinnige kinderen een onvergetelijke dag tijdens de eerste editie van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival in Utrecht. De Jaarbeurs was volledig omgetoverd tot een voetbalparadijs waarin kinderen samen met populaire profvoetballers, game-YouTubers, en andere bekende namen uit de voetbalwereld deelnamen aan een uitgebreid programma vol Fun Games, voetbaltricks, esports en nog tal van andere voetbal gerelateerde activiteiten.

Kinderen ontmoeten hun helden
Kinderen en hun ouders genoten van het uitgebreide voetbalprogramma van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival. Op het hoofdpodium, wat verzorgd werd door Hélène Hendriks en Hans Kraay jr, konden kinderen vragen stellen aan hun idolen, waaronder Frank en Ronald de Boer, Nathan Rutjes, Urby Emanuelson, Mark van der Maarel, bekende vrouwelijke voetbalsters en voetballende YouTubers. Ze kregen vervolgens de kans om, in de daarvoor ingerichte meet & greet-ruimte, op de foto te gaan met hun helden.

Volgens Judith Röling, Brand Manager bij Jaarbeurs, was het een groot succes: “Het was voor ons de eerste keer dat wij dit hebben georganiseerd en het was een geweldige dag! Er waren enorm veel sportieve activiteiten om kinderen een leuke voetbaldag te geven. Zo waren er verschillende NK’s, voetbalclinics van Eredivisieclubs en meer dan dertig Fun Games.”

Kinderen en ouders keken hun ogen uit op het voetbalfestival. De eerste reacties op social media zijn dan ook louter positief: “Het was echt een topdag. Mijn zoontje heeft de hele dag genoten!” zegt Karin op Facebook, “Het was super! Goed georganiseerd, gezellig en genoeg te zien en te doen!” roept Mascha uit Nijmegen.

Volgens Judith smaakte de eerste editie naar meer: “Voor ons was het voetbalfestival een enorm succes en wij hopen volgend jaar weer terug te zijn. Wij gaan nu eerst terugkijken op de afgelopen editie”.

YouTubers kopje onder
Aan het eind van de dag kwam de langlopende strijd tussen populaire game-YouTubers DNPNL, LuckyGraafNL en FC Roelie tot een ontknoping. In de maanden voorafgaand aan het voetbalfestival streden zij in verschillende YouTube-video’s om wie de beste voetballer was. De ontknoping zorgde voor veel hilariteit, omdat bij ieder raak schot de YouTubers kopje onder gingen in een speciaal ontworpen plonsbad.