• Voorzitter Niels van de Leemkolk viert samen met de leden de verkiezing tot ‘Vereniging van het Jaar’

    Constantia
  • De winnaars plaquette

    Constantia

Constantia gemeentewinnaar verkiezing 'Vereniging van het  jaar'

12-07-2018, 14:42 | Lezersnieuws | Ernst

Dit jaar vond voor het eerst de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing. Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven is winnaar in de gemeente Bunnik op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering.

Afgelopen dinsdag 10 juli nam Constantia's voorzitter Niels van de Leemkolk tijdens de repetitieavond van het fanfareorkest, een speciaal voor de winnaar beschikbaargestelde plaquette in ontvangst. Constantia ziet de verkiezing tot Vereniging van het jaar in de gemeente Bunnik als bevestiging dat de vereniging gewaardeerd wordt voor haar bijdrage aan de gemeenschap. In het jaar dat de vereniging haar 110 jarig bestaan viert is dit een geweldig mooie opsteker. Constantia bedankt iedereen die de moeite heeft genomen om in de afgelopen periode zijn of haar stem uit te brengen op de verenging.

 

Achtergrond verkiezing Vereniging van het Jaar

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen.

De Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende geloven allen in de kracht en het belang van sport- en cultuurverenigingen. Zij werken samen om de maatschappelijke betrokkenheid van verenigingen te vergroten door verenigingen te stimuleren open te staan voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen. Samen ondersteunen zij verenigingen om aan de hand van hun eigen ambities zelfredzamer, vitaler en gezonder te worden. En dat is belangrijk, want verenigingen kunnen een belangrijke rol spelen in de gezondheid en vitaliteit van mensen.