• Op de foto, v.l.n.r.: Ellis van der Leeden, opleidingsmanager Hoornbeeck college, Fred Busschers, regiomanager Stichting QuaRijn, Rene Gelens, Directeur Gezondheidszorg College- ROC Midden Nederland, Hans Aerts, Opleidingsmanager BVK Hogeschool Utrecht.

    Marjolein van Vulpen

Bunninchem verbindt jonge mensen aan zich

30-05-2016, 20:51 | Lezersnieuws | Marjolein van Vulpen, QuaRijn

Op 30 mei is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Bunninchem (QuaRijn), de Hogeschool Utrecht, het Hoornbeeck college (Amersfoort) en het ROCMN (Utrecht): een eerste stap naar de ontwikkeling van Leerlocatie Bunninchem. QuaRijn hoopt hiermee jonge mensen te enthousiasmeren voor de ouderenzorg, en vindt het van groot belang om door stageplaatsen te bieden te investeren in onze toekomstige medewerkers.

Deze samenwerking gaat een meerwaarde opleveren voor stagiaires en medewerkers, maar vooral voor de bewoners. Voor de bewoners van Bunninchem betekent de Leerlocatie dat zij nog steeds hun vertrouwde medewerkers om zich heen hebben. Door de aanwezigheid van stagiaires worden de teams groter en kan de medewerker nog meer voor de bewoners betekenen. Vanuit andere vergelijkbare leerlocaties is gebleken dat de energie en reuring die jongeren brengen, doorgaans door de bewoners bijzonder wordt gewaardeerd.

De medewerkers van QuaRijn worden betrokken bij alle ontwikkelingen: de meeste reacties zijn heel positief: 'laat die stagiaires maar komen'!