• Els Gijsbers en Jeannet Raimond van Bloemkracht8 maken een duurzaam rouwboeket van bloemen geteeld langs de Kromme Rijn

    BDK media

Bloemkracht8 uit Bunnik maakt duurzaam rouwbloemwerk met bloemen geteeld langs de Kromme Rijn

10-10-2017, 09:51 | Lezersnieuws | GreenLeave

Duurzaam rouwbloemwerk met bloemen geteeld langs De Kromme Rijn in serie 'De Makers'

Veel mensen weten niet dat de meeste bloemen die in Nederland worden verkocht niet duurzaam geteeld zijn. Sterker nog, bij veel soorten worden pesticiden gebruikt en ze komen vaak uit verre landen. Els Gijsbers en Jeannet Raimond van Bloemkracht8 uit Amelisweerd maken voor nabestaanden mooi en duurzaam rouwbloemwerk met bloemen, bloeiende kruiden en takken die biologisch geteeld worden langs de kromme Rijn. In het programma 'De Makers' laten ze zien waar hun bloemen geteeld worden en zie je ze midden in de prachtige natuur van Amelisweerd bijzonder bloemwerk maken voor een afscheid.

De bloemen worden geteeld zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Zo nodig worden de bloemen beregend met water uit de Kromme Rijn. Els en Jeannet hebben een passie om hun bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Ze vertellen in het programma over de mogelijkheden voor nabestaanden om zelf een rouwboeket te maken, eventueel met bloemen uit eigen tuin. Op die manier wordt een rouwbloemstuk niet alleen duurzaam, maar ook echt persoonlijk.

'De Makers'

Het programma 'De Makers' is een initiatief van Stichting GreenLeave. De serie brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, waden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september te zien op www.greenleave.nu. Negen weken lang wordt er op dinsdag een nieuwe aflevering online geplaats. De aflevering met Els Gijsbers en Jeannet Raimond is te zien vanaf dinsdag 10 oktober.

Over Greenleave

De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.