• Marieke en haar begeleider Ans

    Stichting De Graanschuur - Mannah

Bijna € 5.000 voor Fonds verstandelijk gehandicapten

12-10-2017, 17:31 | Lezersnieuws | Linda Ostendorp

In de week van 25 tot en met 30 september werd voor Fonds verstandelijk gehandicapten gecollecteerd. In Bunnik werd er €3.027,15 opgehaald, in Odijk €1.262,57 en in Werkhoven dit jaar € 654,20. In totaal een bedrag van maar liefst €4.943,92.

Een hele mooie opbrengst in de gemeente waar lokaal en landelijk veel mooie dingen mee gedaan kunnen worden voor mensen met een verstandelijke beperking. De helft van de opbrengst in Odijk gaat naar woonlocatie Wilhelmus Peekhof van Humanitas. Dit is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Jolanda Snellings: "De bewoners helpen onder begeleiding met veel plezier mee in de collecteweek. De opbrengst wordt besteed aan uitstapjes want hier is geen geld voor. Iedereen mag een kleine wens aangeven en kan zo genieten van het budget."

In Werkhoven gaat de helft van de opbrengst naar Stichting De Graanschuur die Mannah aan de Werkhovenseweg ondersteunt. Mannah biedt individuele ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Met regelmaat komt Marieke er logeren. "Praten met woorden kan zij niet, maar Mannah ziet kans bij mensen met ernstige meervoudige beperkingen interesses en talenten naar boven te halen die in het systeem rondom die mensen doorgaans worden ontkend dan wel genegeerd," aldus Marian Jongmans, moeder van Marieke. "Bij Mannah wordt ze gezien en gehoord." Ans Cornel en Jannie Maasdam: "Wij geloven dat de wereld mooier wordt wanneer iedereen met een verstandelijke of meervoudige beperking op eigen wijze bijdraagt, zijn talenten gebruikt en daardoor gezien en gewaardeerd wordt. Wij zijn dan ook heel blij dat wij met de opbrengst van de collecte extra dingen kunnen doen, waar mensen anders geen financiële middelen voor hebben. Het zijn vaak kleine dingen die een groot verschil maken".

Heel veel dank aan alle vrijwilligers en gulle gevers! Meer informatie over het fonds vindt u op www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl