• Bezoek het Waterliniemuseum in de Kerstvakantie

    Waterliniemuseum

Bezoek het Waterliniemuseum in de Kerstvakantie

20-12-2016, 15:51 | Lezersnieuws | Matthijs Kortlever

Tijdens de Kerstvakantie zijn wij vrijwel dagelijks van 10.00 t/m 17.00 uur geopend. Alleen op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn we gesloten. Tijdens de Kerstvakantie zullen er verschillende activiteiten rondom de Romeinen georganiseerd worden.

Romeins schild knutselen

Kinderen kunnen in de Kerstvakantie een Romeins schild komen maken bij het Waterliniemuseum. Deelname kost €3,50 en de kinderen krijgen hiervoor alle benodigde materialen en begeleiding om een zelf gemaakt Romeins schild mee naar huis te nemen. Deze activiteit vindt plaats van woensdag 28 t/m vrijdag 30 december en van woensdag 4 t/m vrijdag 6 januari van 12.00 tot 16.00 uur. Deelnemers kunnen zich op deze dagen melden bij de receptie van het Waterliniemuseum.

MobiLimes en Romeinen tentoonstelling

Tijdens de Kerstvakantie zullen we de MobiLimes in gebruik gaan nemen. Deze schaftwagen bevat een film, informatiepanelen, foto's van vondsten, een overzichtskaart, de Limeswiki, een touchtable en digitale spelletjes over de Romeinen. Een bezoek aan de MobiLimes kan gecombineerd worden met een bezoek aan poortgebouw K, waar een tentoonstelling is geopend over de Romeinse geschiedenis van het fort en de omgeving. Vier personen vertellen hier het verhaal van het dagelijkse leven in de Romeinse tijd. De MobiLimes is open van 12.00 tot 16.00 uur op woensdag t/m vrijdag.

Rondleiding Castellum Fectio

Zo'n 2000 jaar geleden stichtten de Romeinen Castellum Fectio vlak naast de locatie van Fort bij Vechten. Het castellum is zichtbaar gemaakt zodat bezoekers zich nu een beeld kunnen vormen van (de grootte van) het castellum en wat zich daar heeft afgespeeld. Onze gids neemt u ook mee over castellum Fectio en vertelt over de Romeinse geschiedenis en de functie en inrichting van het castellum.

Deze rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en deelname kost €4,50 per persoon. Deelnemers kunnen zich melden bij de receptie van het Waterliniemuseum. De rondleiding vertrekt op:

Dinsdag 27 december om 12.00 uur

Vrijdag 30 december om 12.00 uur

Dinsdag 3 januari om 12.00 uur

Vrijdag 6 januari om 12.00 uur

Kijk voor meer informatie, tijden en kosten op https://waterliniemuseum.nl/evenementen/.