• V.l.n.r.: Carolien de Jongh (Team Duurzaamheid) en Ab van Veenhuisen (CIO/CRO) van ALFAM en Michiel Moes (Regiomanager), Bertus (bewoner Bunninchem) en Martin Falkenberg (Beweegagoog) van QuaRijn.

    QuaRijn

ALFAM en QuaRijn werken samen aan vitaliteit

16-07-2019, 12:33 | Lezersnieuws | Alexandra

Sinds 2017 werken ALFAM Consumer Credit en Stichting QuaRijn duurzaam samen. Dit jaar fietsen de medewerkers van ALFAM door Bunnik, samen met de ouderen van woonzorgcentrum Bunninchem (onderdeel QuaRijn). Inwoners van Bunnik zullen dit zéker opmerken: de fiets is namelijk een opvallende elektrische duofiets.

”De eerste reacties zijn heel positief!”, meldt Michiel Moes van QuaRijn. “Vanuit QuaRijn vinden wij maatschappelijk partnerschap en lokale verankering erg belangrijk. Omdat veel bewoners van Bunninchem graag in gezelschap naar buiten willen, is samen met ALFAM in Bunnik het project `Vitaal op de duofiets’ van start gegaan.’” De elektrische duofiets is in bezit van Bunninchem dankzij een schenking vanuit het Bunnik aan Zet-fonds.

Carolien de Jongh van ALFAM: “ALFAM staat voor het verstrekken van verantwoorde leningen. Daarbij is duurzaamheid één van de pijlers van onze bedrijfscultuur. Dit sociaal-maatschappelijke project met QuaRijn sluit hierop naadloos aan. Iedere medewerker mag samen met iemand uit deze kwetsbare groep ouderen met de duofiets op pad. Niet eenmalig, maar structureel.”

De heer Bertus, bewoner van Bunninchem, kwam naar het kantoor van ALFAM om de fiets te presenteren: “Ik ga graag fietsen op de duofiets. De mensen van ALFAM kennen Bunnik en weten heel mooie routes. Op de duofiets zitten wij veilig en gezellig naast elkaar en ik kan meetrappen, maar hoef dat niet te doen. Dit is écht even iets heel anders!”