• de combinatie van coaching en massage verrast mij nog steeds

    Ria de Vries

10 jaar RICOMASS praktijk voor coaching+ massage

10-09-2017, 17:00 | Lezersnieuws | Ria de vries

Op een gezonde manier leren met stress om te gaan door de combinatie van coaching met massage. Het masseren van bijvoorbeeld rug- e/o nek- en schouderklachten is 1 ding maar ondersteuning op gedragsverandering is waar het om gaat bij Ricomass, aldus Ria de Vries. Zij is in 1996 begonnen als masseur en sinds augustus 2017 coach/masseur en eigenaar van Ricomass.

Doelgroep

In de loop der jaren ben ik mij gaan richten op mensen met stressgerelateerde klachten. Binnen mijn optiek ontstaat stress niet zomaar en kan ik van betekenis zijn door de door mij ontwikkelde vorm van coaching+ massage. Stress op het werk, burn-out klachten, omgaan met angsten, kortom de daardoor ontstane lichamelijke klachten worden in kaart gebracht. Samen met de cliënt wordt er gezocht naar de oorzaak van de stress. De oorzaak komt in beeld en samen zoeken we naar mogelijkheden om het gedrag aan te passen. Immers, een behandeling is niet doeltreffend wanneer het gedrag niet veranderd. Ervaring heeft geleerd dat er gemiddeld 5 sessies nodig zijn om het gedrag aan te passen.

Resultaat

Met trots kijk ik terug op de bereikte resultaten in de afgelopen jaren. Mensen zijn weer gaan studeren, werken of hebben bijvoorbeeld het roer omgegooid. Mensen hebben de oorzaak van de spanningsklachten gevonden en/of zijn de confrontaties aangegaan. De combinatie van coaching+ massage verrast mij na 10 jaar nog steeds!

Jubileum actie

Tot 1 januari 2018 intake gratis en 5 sessies van plm. 1,5 uur voor € 250,00 incl. btw.

Contact

Heeft u last van stress maak dan een afspraak met Ria de Vries, coach/masseur. Behandeldag bij voorkeur op vrijdag. U kunt haar bereiken via: ricomass@ziggo.nl of telefonisch liefst tussen 17.00 en 19.00 uur: 06-13053372. Zie ook: www.ricomass.nl.

Ricomass: voor eerste hulp bij stress en voor een directe aanpak.