• Toneelclub BeZeT

    Jeanine de Zwarte

Toneelclub BeZeT uit Werkhoven speelt het Festival der Fantasten

11-01-2017, 18:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 26 januari 2017, 13:30 tot zaterdag 28 januari 2017, 23:30

Locatie:

Werkhovenseweg 19a, Werkhoven
de Kersepit - Wim Oskam fruit
Werkhoven

Het stuk start op de ochtend na de jaarlijkse viering van het festival van de fanfare. Speciaal voor deze scène werden tijdens het najaarsconcert van Constantia eind oktober opnames gemaakt. Daar waren we aanwezig en maakten de spelers vreemde zaken mee.

Op toneel ontwaken vier heren met een zwaar hoofd en een totale black-out. Dit levert hilarische situaties op.

VREEMDE ZAKEN Als Kees in zijn timmerwerkplaats enigszins tot zich komt, mist hij zijn gebit, zijn beurs en een schoen, terwijl hij een ladder met een gebroken sport ontdekt, die er voorheen niet was. Zijn zoon Frank is met een kapot vensterluik naar huis gekomen, notabene van het raam van de tweelingzus van zijn verloofde en heeft bovendien ook nog een damesslipje in zijn zak.

Johan, de plaatselijke politiecommisaris, komt opdagen met een enorme buil op zijn hoofd en met een sport van de ladder, terwijl hij zijn snuiftabaksdoos mist. Hugo, de toekomstige schoonvader van Frank, mist zijn horloge en heeft op de kamer van zijn dochter een tabaksdoos en beurs ontdekt.

In drie bedrijven worden al deze en meer raadsels opgelost, door middel van veel hilarische scènes. Acht - veelal geroutineerde - spelers zetten het stuk neer voor het grote publiek dat in de omgebouwde fruitloods past.

Op donderdag 26 en vrijdag 27 januari spelen zij voor de Zonnebloemgasten. De zaal is open om 12.30 uur en het stuk start om 13.30 uur. (kaarten voor de donderdag zijn te koop bij Barrique in Odjik)

Dezelfde vrijdagavond wordt er gespeeld voor algemeen publiek. De zaal is open om 19.30 uur en de gordijnen gaan open om 20:00 uur. Kinderen betalen 3,50 euro en volwassenen 10,00 euro. Zaterdagavond 29 januari is de zaal open vanaf 19.00 uur en start het stuk om 19.30 uur. De kinderprijs blijft gelijk, een kaartje voor volwassenen kost nu 12,50 euro.