KRC 25-11: Rosina Fabius zingt Fauré

11-11-2018, 21:02 | Lezersnieuws | Ruth van Houte

Datum:

zondag 25 november 2018, 15:00

Locatie:

Kerkpad 2
Oude Dorpskerk
Bunnik

Op zondag 25 november om 15.00 is er in de Oude Dorpskerk te Bunnik weer een prachtig kamermuziekconcert te beluisteren. Op het programma staat de uitbundige liederencyclus "La bonne chanson" van Gabriel Fauré. Deze liederen worden uitgevoerd door mezzosopraan Rosina Fabius met piano en strijkkwartet. Daarnaast zingt zij met strijkkwartet het indrukwekkende "Dover Beach" van Samuel Barber en twee bijzondere liederen van Camille Saint-Saens.

Na de pauze klinkt het vurige en ontroerende Dvorak pianokwintet in A, gespeeld door leden van het ARTO ensemble, pianiste Kanako Inoue met Olivia Doflein en Fiona Robertson op de viool.

Het is voor het eerst dat de zangeres, Rosina Fabius zingt na het veroveren van de Oratorium Prijs tijdens het recente Internationaal Vocalisten Concours te 's-Hertogenbosch. Rosina groeide op in Driebergen, zat op school in Zeist en is thans woonachtig te Utrecht. Een groot lokaal talent dus!

Mis dit bijzondere concert niet!

Muziekhistorica Alice van Rossem houdt voor het concert een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 – 14.45 uur. Entree: €20, kinderen beneden 18 jaar en studenten hebben vrije toegang.

Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl