• Intocht 2015

    Ria Edelbroek

Intocht Sinterklaas Bunnik

31-10-2016, 21:10 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 14 november 2016, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Dorpsstraat 1, Bunnik
Raadhuisbrug Bunnik
Bunnik

Brief van de Sint

Geachte inwoners van Bunnik,

Zaterdag 12 november zal ik met pakjesboot 12 aankomen in Maassluis. Ik heb van de burgemeester van Bunnik het verzoek gekregen om direct daarna zo snel mogelijk naar Bunnik te komen. Aan dat verzoek wil ik graag voldoen. De Pieten willen erg graag mee naar Bunnik. In Bunnik word ik immers goed ontvangen. Ik ben altijd zeer verheugd als ik bij de Kromme Rijn heel veel kinderen zie. Er zijn vele kinderen die zich schminken en verkleden. Het is een feest voor groot en klein. Samen met mijn pieten kom ik om 14:00 uur aan bij het bruggetje over de Kromme Rijn.

Ik hoop dat het een nog groter feest zal worden als vorig jaar.

Met vriendelijke groet,

Sint Nicolaas

Programma Intocht Sint Nicolaas 12-11-2016

Organisatie: Middenstandsvereniging Bunnik en Drumfanfare Victoria

De Sint en zijn pietenkapel zullen traditie getrouw aankomen per boot over de Kromme Rijn uit de richting Rhijnauwen. Aankomst bij de raadhuisbrug om 14:00 uur waar de Sint bij de ijsbaan aan land zal gaan. Hier wordt hij verwelkomd door de Burgemeester Hans Martijn Ostendorp.

Hierna zal men te voet naar het Oude Raadhuis gaan waar een podiumwagen is opgesteld. Hier wordt de Sint officieel welkom geheten door Burgemeester Hans Martijn Ostendorp. Hierna zal de tocht te voet worden vervolgd langs de winkels naar de Barbarakerk.

Om ca 14:30 zullen de Sint en de Pieten in de Barbarakerk een leuke show geven (zingen, muziek maken, dansen e.d.). Na afloop ontvangt elk kind een grote zak snoep.

Naast de gewone pieten zullen er ook een aantal speciale gekleurde pieten te zien zijn.