Informatie-avond Gasloos Wonen

21-09-2018, 15:21 | Lezersnieuws | Erik Alsema

Datum:

maandag 15 oktober 2018, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Singelpark 4 1
Gemeentehuis
Bunnik

Wilt u ook gasloos wonen? Maar hoe dan?

U hebt natuurlijk ook gehoord dat de gaswinning in Groningen gaat stoppen en dat alle gebouwen in Nederland uiteindelijk zonder aardgas verwarmd moeten worden. Bovendien wilt u toch ook meehelpen om de CO2 uitstoot te verminderen zodat de klimaatverandering binnen de perken blijft. Maar hoe ziet die gasloze toekomst er uit voor uw woning? Moet u infrarood panelen plaatsen of misschien een warmtepomp? Mag je in Bunnik eigenlijk wel een warmtepomp plaatsen? Of moet u eerst uw huis nog beter isoleren? Wat zijn de plannen van de gemeente, en wie gaat het betalen?

De Energiegroep Bunnik organiseert op 15 oktober a.s. een avond waar we op dit soort vragen een antwoord zullen proberen te geven. In een viertal presentaties krijgt u: - een stappenplan om uw woning klaar te maken voor gasvrije verwarming; - de aanpak bij een woning die onlangs van het gas is afgegaan: - een overzicht van subsidies en financieringsmogelijkheden.

De gemeente Bunnik zal een korte toelichting geven over waar ze op dit moment staat met betrekking tot gasloze wijken.

Bovendien zal er een markt zijn waar een aantal lokale bedrijven hun producten en diensten aanbieden, bijvoorbeeld voor woningisolatie, warmtepompen, zonnepanelen of andere oplossingen.

Inloop vanaf 19.30, presentaties van 20:00 tot 21:00 uur.