• 52 stukjes karton en toch zoveel plezier

    Wouter Kingma - Orange expressions, Dubai

Bridgeschool: op naar de 25

10-08-2017, 21:10 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 11 september 2017, 20:54 tot donderdag 7 december 2017, 00:00

Locatie:

, Odijk
Healthcenter Hoenderdaal te Driebergen
Odijk

Bridgeschool: Op weg naar seizoen 25.

Het blijft een fenomeen dat 52 stukjes karton miljoenen mensen over de gehele wereld, zo veel plezier bezorgen. Bridge wordt dan ook wel de koning onder de kaartspellen genoemd. Barbara Kingma van Bridgeschool - De Driebergse Heuvelrug: "In ons geval moeten daar wel duidelijk een aantal nullen vanaf, maar in de afgelopen jaren heb ik toch wel vele duizenden cursisten mogen begroeten". Bridge is een duidelijk sociale activiteit en als denksport houdt het de menselijke geest fit. Vandaar de toenemende belangstelling, zeker hier op de Utrechtse Heuvelrug. Sinds de start van het whistspel rond 1760 is men erin geslaagd de regels van het (latere) bridgespel steeds verder te verfijnen waardoor de speelvreugde alleen maar is toegenomen. En als het bridgevirus eenmaal is ingedaald………..

De aanpak van de bridgeschool is gebaseerd op het gedachtegoed van de Griekse wijsgeer Aristoteles: leraren kunnen de leerlingen niet onderwijzen, dat moeten de leerlingen zelf doen. Leraren moeten wel een omgeving neerzetten, waar binnen de leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Thuis met mede-cursisten oefenen wordt dan ook sterk gestimuleerd vanaf het begin.

Barbara Kingma: "Voor zo´n aanpak hebben wij van af het begin gekozen. Weg uit de rokerige sportkantines of van de kleine keukentafels. En weg met die clubleden die wel eens een cursusje in elkaar flansen. Wij zijn een duidelijk professioneel pad ingeslagen: moderne lesruimtes en een goed onderbouwd en uitgekiend cursuspakket, ondersteund door moderne computertechnieken".

Het opleidingspakket kent een meerjarige doorlooptijd. De cursisten bepalen zelf tijdens het intake-gesprek waar zij het beste kunnen instromen. De beschermende omgeving van de bridgeschool garandeert een ideale kennisopbouw, desgewenst over een lange periode. Alle cursussen worden meerdere malen per week gehouden, zodat de mogelijkheid bestaat om een gemiste les in te halen.

In september gaan we van start met: Beginners (hier worden de basisprincipes onthuld) , Gevorderden: (hier ligt de nadruk op af/ en tegenspel en competitief bieden) en Vergevorderden (deze cursus kent clusters van samenhangende onderwerpen die verder worden uitgediept) .

Dit alles in onze eigen ruimte in Healthcenter Hoenderdaal te Driebergen

Voor meer informatie bezoek de website: www.barbarakingma.nl of bel 030/6564587

Goed bridgen leer je alleen op de Bridgeschool