• Elizabeth Post

    E. Post

Bijeenkomst burn-out en werkstress in de bibliotheek

07-01-2018, 10:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 11:00 tot 12:30

Locatie:

Camminghalaan 27c, Bunnik
Bibliotheek Idea Bunnik
Bunnik

Zaterdag 20 januari 2018 is er in Ideabibliotheek Bunnik een bijeenkomst over burn-out. Volgens het Centrum voor Beroepsziekten neemt het aantal mensen dat kampt met burn-outklachten toe. Binnen bepaalde beroepsgroepen, zoals de (geestelijke) gezondheidszorg, ligt burn-out eerder op de loer dan andere. Wat leeftijdsgroepen betreft loopt men onder de 36 jaar het meest risico. Maar ook mensen op zeer jonge leeftijd zijn kwetsbaarder geworden in dit opzicht. Middelbare scholieren hebben vaak een overvolle agenda en zijn zeer gevoelig voor sociale druk.

'Ik voelde al een tijd dat ik te veel van mezelf vergde, maar ik liet me meevoeren in die maalstroom. Naast alle stress kreeg ik er slaapproblemen bij. Op een ochtend werd ik wakker en ik kon me niet meer bewegen.' 'De enorme verwachtingen die ik mezelf oplegde maakten dat ik mezelf steeds meer kwijt raakte.' 'Ik voelde me machteloos. Ik droomde zelfs drie keer dat ik het stuur van mijn eigen autootje niet meer kon pakken.' 'Ik heb moeten leren om voor mezelf in actie te komen en mijn lichaam te gehoorzamen.' Dit zijn een paar ervaringen van mensen met een burn-out.

De bijeenkomst in de bibliotheek wordt kort ingeleid door Elizabeth Post. Zij heeft als psycholoog, predikant en docent veel ervaring rond dit thema. Er is ruim de gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. Hoe voorkom je bijvoorbeeld een burn-out? Wat kun je doen om te herstellen? Welke invloed heeft het op je thuissituatie? Iedereen die anderen wil ontmoeten rond het thema burn-out is hartelijk welkom in de bibliotheek.

Locatie: Bibliotheek Idea, De Kersentuin, Camminghalaan 27c in Bunnik

Datum: zaterdag 20 januari 2018

Tijd:11.00 tot 12.30 uur

Gratis inloop zonder afspraak