Columns

Columnist:

Vincent Bijlo

Zonnevelden

We stonden in de zon te praten over zonnevelden. "Zonder zon," zei iemand, "met wolkenvelden, heb je niks aan zonnevelden, dat is toch zonde. En daarvoor zeg ik: zonnevelden: Alleen met zongarantie, net als de vakantie."

Stil

Avondeten vind ik gedoe. Als je alleen kinderen aan tafel hebt, is het met regelmaat meer functioneel dan gezellig. Dan flans ik wat in elkaar of warm wat op. De smaak is vaak vlak en er is altijd wel een kind dat, na een vluchtige blik op zijn bord, de prak begroet met een volmondig 'gatver…'.

Columnist:

Vincent Bijlo

HDSR

Wat zal ik eens doen met mijn stem op HDSR? Op wat? Op HDSR, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Mijn landstem, die voor de Provinciale Staten, heb ik al bepaald, maar mijn waterstem, voor de Waterschapsverkiezingen, wie komt die toe? Wacht, eerst even dit.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Wat een geleuter

'De Leuteroar' viel bij mij op de mat. Het blad over de plaatselijke carnavalsfestiviteiten van zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Camion ll en zijn olijke achterban.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Kleyne Lettertjes: Bunnik beweegt

Januari is een moeilijke maand. Daar kan hij ook niks aan doen. Januari is de kater van een feestelijke feestmaand en heeft ons niet veel meer te bieden dan wat wintervertier en een kille Blue Monday. Het is de maand van teleurstellingen.

Columnist:

Vincent Bijlo

Oudejaars

Ik zit wat te bladeren in oude Groentjes, om eens te kijken wat in aanmerking zou kunnen komen voor mijn Bunnikse oudejaarsconference van dit jaar.

"Er komt een veerwip op 't Hennetje in Werkhoven." Ja, natuurlijk, dat komt er in, een mijlpaal.

Pagina's