Columns

Columnist:

Raadspraat

Verleg N229 bij Odijk

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten plannen te gaan maken voor woningbouw in Odijk-West. Het is de bedoeling dat deze nieuwe wijk integraal onderdeel wordt van het bestaande dorp Odijk. Maar dat zal niet lukken als de provinciale weg N229 blijft zoals die is.

Columnist:

Raadspraat

Raadspraat en inwonerspraat!

Raadspraat. Er wordt heel wat afgepraat in de raadszaal. Dat is nodig, vaak erg interessant en meestal ook vermakelijk. Maar ik moet toegeven, het liefst praat ik met inwoners. Op het schoolplein, bij de borrel, op straat, in de -piep- buurtwinkel. Waar maak jij je druk om?

Columnist:

Raadspraat

"Bouwen in Bunnik", ook bij de Hoenderik?

Een nieuw jaar. Grootse plannen voor Bunnik, het dorp gaat veranderen. 2020 zal in het teken staan van de planvorming voor uitbreiding van het dorp. Odijk West komt eraan, we gaan nadenken over het Stationsgebied.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Vuurwerk

Gelukkig nieuwjaar! Ik sta met een bezem op straat. Ik knijp met mijn ogen tegen het licht en overzie de puinhoop. Overal liggen restanten van knalerwten, vuurpijlen, Thunderkings, Red Basterds, Shi Sing Crackers en zelfs Black Widows. Mijn kinderen vinden vuurwerk leuk. Vuurwerk om te knallen.

Columnist:

Vincent Bijlo

Verbreding

Dat zouden ze wel willen he, die brandstofverslaafden van Vroem Vroem Doorrijden, maar er komt niks van in, de A27 gaat niet verbreed worden. Ze blijven er om jengelen, dreinen en zeuren, als kleuters op een regenachtige binnenzitdag om snoep, maar het houdt natuurlijk een keer op.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

FF buurten

Een buurtfeest, kent u dat? Dan wordt de straat afgezet voor het verkeer, liefst met statafels en een lint. Bijna iedereen is er en het weer zit mee. Er staat een tafel vol zelfgemaakte hapjes in ovenschalen van thuis.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Praatgroepje

Het is stil in Bunnik. Haast iedereen is op vakantie. Ik ben er ook niet, en ik weet van tenminste vijf andere Bunnikse gezinnen dat zij er ook niet zijn. Zij zitten momenteel bij mij in een strandtent op Vendres-plage, waar ik aan het schrijven ben.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Kleyne Lettertjes: uitdelen en incasseren

De muziekschool is er stil van. Tot voor kort ging de school 'allegretto', behoorlijk opgewekt, door het leven. Tuurlijk, 2020 is nog financieel onzeker, maar dit is een overgangsjaar en de evaluatie met de gemeente moeten nog plaatsvinden. Maar als een Boem!

Pagina's