Columns

Columnist:

Vincent Bijlo

Carnaval

Dennis was niet meer dan een lauwe ademtocht van mediterrane lucht die als een lieve lome zucht langs Fit For Friet en Bierceps streek. De Zuipschuit waggelde licht door de wind, het aangeprezen Wodkadieet, 4 dagen kwijt, reed zonder te slingeren voorbij. Don't worry, be hippie!

Columnist:

Raadspraat

Zonnevelden: Haastige spoed...

Nog geen jaar geleden stelden we in de gemeenteraad beleidsregels vast voor zonnevelden: een kaart met kansrijke gebieden, max 25ha per zonneveld en max 40 ha in heel Bunnik tijdens deze collegeperiode.

Columnist:

Raadspraat

Bunnik loopt warm voor verduurzamen

Veel inwoners zijn actief bezig met woningisolatie en zonnepanelen om zelf concreet iets te kunnen betekenen voor het klimaat. Een goed geïsoleerd huis is ook nog eens comfortabel warm en geeft een lagere energierekening.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Happy Hour

'Happy Hour verboden' kopt het groot op de voorpagina van 't Groentje. Het trekt meteen mijn aandacht, want ik ben een gezelligheidsdrinker en dan wil je weten waarom ons deze beperkende maatregel wordt opgelegd.

Columnist:

Raadspraat

Kijk eens!

Ik ben Astrid van der Stijl. Sinds 6 januari van dit jaar vorm ik samen met Ralph Hallo en fractievoorzitter Arie Viskil Bunniks Belang. Wij staan voor een linkse realistische gemeentepolitiek. We streven naar een balans tussen ambitie en wat haalbaar is op Bunnikse schaal.

Columnist:

Raadspraat

Verleg N229 bij Odijk

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten plannen te gaan maken voor woningbouw in Odijk-West. Het is de bedoeling dat deze nieuwe wijk integraal onderdeel wordt van het bestaande dorp Odijk. Maar dat zal niet lukken als de provinciale weg N229 blijft zoals die is.

Columnist:

Raadspraat

Raadspraat en inwonerspraat!

Raadspraat. Er wordt heel wat afgepraat in de raadszaal. Dat is nodig, vaak erg interessant en meestal ook vermakelijk. Maar ik moet toegeven, het liefst praat ik met inwoners. Op het schoolplein, bij de borrel, op straat, in de -piep- buurtwinkel. Waar maak jij je druk om?

Pagina's