Columns

Columnist:

Kleyne Lettertjes

College tour

Onze goedlachse wethouder Eijbersen verruilt onze prachtige gemeente voor een functie als wethouder bij gemeente Gooise Meren. Direct na het aankondigen van zijn transfer is de hele gemeente in rep en roer. Nee, niet Gooise Meren, maar onze gemeente! Is het jammer dat hij vertrekt?

Columnist:

Vincent Bijlo

Bijlo's Bunniksblik: Jorrit

Hij gaat, wethouder Eijbersen, Jorrit-Jan, Jorrit, hij gaat, Gooise Meren roept. 9 jaar lang hoorde hij bij de gemeente Bunnik als de Kromme Rijn bij het jaagpad, als de Veldkeuken bij Amelisweerd, als de Meent bij Odijk, de Brink bij Werkhoven, als fijnstof bij Schoudermantel.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Goed bij stem

Deze week zijn de Europese verkiezingen. Donderdag mogen we stemmen op het Europese Parlement. Wie gaan Nederland vertegenwoordigen in Brussel? Elke vijf jaar worden deze verkiezingen gehouden.

Columnist:

Vincent Bijlo

Bijlo's Bunniksblik: MOB terrein

Houtsnippers, de grondbank, het autobedrijf, de hondentrainingen en de illegale bewoning. Zuipende studenten, politiebezoek, bedreigingen, platgereden fietsstroken... Dat is volgens omwonenden en enkele niet-omwonenden de keiharde realiteit op het Odijkse MOB terrein aan de Defensieweg.

Columnist:

Vincent Bijlo

Zonnevelden

We stonden in de zon te praten over zonnevelden. "Zonder zon," zei iemand, "met wolkenvelden, heb je niks aan zonnevelden, dat is toch zonde. En daarvoor zeg ik: zonnevelden: Alleen met zongarantie, net als de vakantie."

Columnist:

Vincent Bijlo

HDSR

Wat zal ik eens doen met mijn stem op HDSR? Op wat? Op HDSR, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Mijn landstem, die voor de Provinciale Staten, heb ik al bepaald, maar mijn waterstem, voor de Waterschapsverkiezingen, wie komt die toe? Wacht, eerst even dit.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Wat een geleuter

'De Leuteroar' viel bij mij op de mat. Het blad over de plaatselijke carnavalsfestiviteiten van zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Camion ll en zijn olijke achterban.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Kleyne Lettertjes: Bunnik beweegt

Januari is een moeilijke maand. Daar kan hij ook niks aan doen. Januari is de kater van een feestelijke feestmaand en heeft ons niet veel meer te bieden dan wat wintervertier en een kille Blue Monday. Het is de maand van teleurstellingen.

Pagina's