Columns

Steenrijk

Ik vond laatst geld op straat. Het was weliswaar maar 10 eurocent, maar het lag zo voor het oprapen. Een logische vondst, want kennelijk puilt het geld ons uit de zakken. Het stikt hier namelijk van de rijke stinkerds.

Columnist:

Vincent Bijlo

Verbreding

Dat zouden ze wel willen he, die brandstofverslaafden van Vroem Vroem Doorrijden, maar er komt niks van in, de A27 gaat niet verbreed worden. Ze blijven er om jengelen, dreinen en zeuren, als kleuters op een regenachtige binnenzitdag om snoep, maar het houdt natuurlijk een keer op.

USP's

We zijn Europees kampioen economie! Met een toppositie op de ranglijst van World Economic Forum staat Nederland te boek als één van de meest concurrerende economieën van de wereld, beter dan alle andere Europese landen. Waar een klein land groot in kan zijn.

Watje

Een watje was ik, een schuimpje, een doetje, een pluisje, een gebakje, van suiker. Dat kon best wezen, maar ik ging niet.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

FF buurten

Een buurtfeest, kent u dat? Dan wordt de straat afgezet voor het verkeer, liefst met statafels en een lint. Bijna iedereen is er en het weer zit mee. Er staat een tafel vol zelfgemaakte hapjes in ovenschalen van thuis.

Bijlo's Bunnikblik; probleemdrinkers met halflege glazen

,,Laten wij thans," sprak ik plechtig, "het glas heffen en een toost uitbrengen op het feit dat Bunnik op nummer 4 staat in de top10 van gemeentes met de minste probleemdrinkers van de provincie Utrecht." We dronken in een gewijde stilte, die slechts verstoord werd door het gezoem van een h

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Praatgroepje

Het is stil in Bunnik. Haast iedereen is op vakantie. Ik ben er ook niet, en ik weet van tenminste vijf andere Bunnikse gezinnen dat zij er ook niet zijn. Zij zitten momenteel bij mij in een strandtent op Vendres-plage, waar ik aan het schrijven ben.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Kleyne Lettertjes: uitdelen en incasseren

De muziekschool is er stil van. Tot voor kort ging de school 'allegretto', behoorlijk opgewekt, door het leven. Tuurlijk, 2020 is nog financieel onzeker, maar dit is een overgangsjaar en de evaluatie met de gemeente moeten nog plaatsvinden. Maar als een Boem!

Columnist:

Vincent Bijlo

Bijlo's Bunniksblik: Briefje aan Jette

Hey Jette Geldens, wat stoer zeg dat je binnenkort kinderburgemeester van de gemeente Bunnik wordt. Ik las al over je plannen. Meer groen, meer verbinding tussen de dorpen en ideeën van kinderen verzamelen en uitvoeren. Daar ben ik voor. Maar weet je wat ook leuk zou zijn?

Pagina's