Columns

USP's

We zijn Europees kampioen economie! Met een toppositie op de ranglijst van World Economic Forum staat Nederland te boek als één van de meest concurrerende economieën van de wereld, beter dan alle andere Europese landen. Waar een klein land groot in kan zijn.

Watje

Een watje was ik, een schuimpje, een doetje, een pluisje, een gebakje, van suiker. Dat kon best wezen, maar ik ging niet.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

FF buurten

Een buurtfeest, kent u dat? Dan wordt de straat afgezet voor het verkeer, liefst met statafels en een lint. Bijna iedereen is er en het weer zit mee. Er staat een tafel vol zelfgemaakte hapjes in ovenschalen van thuis.

Bijlo's Bunnikblik; probleemdrinkers met halflege glazen

,,Laten wij thans," sprak ik plechtig, "het glas heffen en een toost uitbrengen op het feit dat Bunnik op nummer 4 staat in de top10 van gemeentes met de minste probleemdrinkers van de provincie Utrecht." We dronken in een gewijde stilte, die slechts verstoord werd door het gezoem van een h

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Praatgroepje

Het is stil in Bunnik. Haast iedereen is op vakantie. Ik ben er ook niet, en ik weet van tenminste vijf andere Bunnikse gezinnen dat zij er ook niet zijn. Zij zitten momenteel bij mij in een strandtent op Vendres-plage, waar ik aan het schrijven ben.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Kleyne Lettertjes: uitdelen en incasseren

De muziekschool is er stil van. Tot voor kort ging de school 'allegretto', behoorlijk opgewekt, door het leven. Tuurlijk, 2020 is nog financieel onzeker, maar dit is een overgangsjaar en de evaluatie met de gemeente moeten nog plaatsvinden. Maar als een Boem!

Columnist:

Vincent Bijlo

Bijlo's Bunniksblik: Briefje aan Jette

Hey Jette Geldens, wat stoer zeg dat je binnenkort kinderburgemeester van de gemeente Bunnik wordt. Ik las al over je plannen. Meer groen, meer verbinding tussen de dorpen en ideeën van kinderen verzamelen en uitvoeren. Daar ben ik voor. Maar weet je wat ook leuk zou zijn?

Columnist:

Kleyne Lettertjes

College tour

Onze goedlachse wethouder Eijbersen verruilt onze prachtige gemeente voor een functie als wethouder bij gemeente Gooise Meren. Direct na het aankondigen van zijn transfer is de hele gemeente in rep en roer. Nee, niet Gooise Meren, maar onze gemeente! Is het jammer dat hij vertrekt?

Columnist:

Vincent Bijlo

Bijlo's Bunniksblik: Jorrit

Hij gaat, wethouder Eijbersen, Jorrit-Jan, Jorrit, hij gaat, Gooise Meren roept. 9 jaar lang hoorde hij bij de gemeente Bunnik als de Kromme Rijn bij het jaagpad, als de Veldkeuken bij Amelisweerd, als de Meent bij Odijk, de Brink bij Werkhoven, als fijnstof bij Schoudermantel.

Pagina's