Columns

Columnist:

Vincent Bijlo

Collegeprogramma

Bunnik Bouwen Voor Elkaar. Bouwen bouwen bouwen bouwen. Bouwen aan vertrouwen, bouwen aan een toekomstbestendige gemeente, bouwen aan een integrale gebiedsontwikkeling. Samen bouwen, duurzaam samen bouwen, bouwen in nauwe samenwerking met de inwoners en uiteraard met de ketenpartners.

Eerlijke prijs

Als ondernemer komt het je niet aanwaaien. Als je succesvol wilt zijn, moet je er keihard voor werken, initiatief tonen en kansen pakken. Dat is in Bunnik niet anders.

Columnist:

Vincent Bijlo

Bomen

Ik sta tussen de oude bomen, het gekletter van de paardenhoeven nog in mijn oren. De re-enacted koning is weer weg. Lodewijk Napoleon was hier, konijn van Holland, melancholicus, de koning die eigenlijk liever dichter wilde zijn. Zijn broer dacht daar anders over en zond hem uit.

Columnist:

Vincent Bijlo

Moa gesloten

Het mooie MOA is gesloten, plotseling gesloten. Het bestuur zag zich genoodzaakt faillissement aan te vragen. Er was niet eens meer tijd om de tentoonstelling Flower Power af te maken. De relatie tussen mens en bloem is ruw verstoord door geldelijke kwesties.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

IJstijd

Het is veel te warm in Nederland. De afgelopen week noteerden de Bunnikse thermometers een gemiddelde temperatuur van meer dan 30 graden. Ik weet niet hoe u functioneert bij dergelijke temperaturen, maar ik kan niets meer.

Columnist:

Vincent Bijlo

Vakantie

Buurman Bert heeft er bij mij op aangedrongen niet in de krant te schrijven dat hij op vakantie is. Dat is hij wel, maar het is beter dat dat niet gepubliceerd wordt, omdat dat inbrekers op ideeën brengt. Bij deze: Buurman Bert is NIET, ik herhaal, NIET op vakantie.

Luiwammesen

De vakantie is nog niet begonnen en ik mis school nu al. Officieel start de zomervakantie in Regio Midden op 14 juli. Toch hangen er nu al bijna twee weken twee pubers bij mij op de bank (als ze al uit bed komen).

Columnist:

Vincent Bijlo

De steeg

"Wat ben je vergeten?" Schreeuwde ik naar buurman Bert. We stonden in de steeg tussen onze huizen na te trillen van de WK-wedstrijd Duitsland-Zweden.

Voetbalpartijtjes

Wij zijn er weer niet bij. Op 14 juni start het wereldkampioenschap voetbal in Rusland en Nederland kijkt vanaf de zijlijn toe.

Pagina's