Columns

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Kleyne Lettertjes: uitdelen en incasseren

De muziekschool is er stil van. Tot voor kort ging de school 'allegretto', behoorlijk opgewekt, door het leven. Tuurlijk, 2020 is nog financieel onzeker, maar dit is een overgangsjaar en de evaluatie met de gemeente moeten nog plaatsvinden. Maar als een Boem!

Columnist:

Vincent Bijlo

Bijlo's Bunniksblik: Briefje aan Jette

Hey Jette Geldens, wat stoer zeg dat je binnenkort kinderburgemeester van de gemeente Bunnik wordt. Ik las al over je plannen. Meer groen, meer verbinding tussen de dorpen en ideeën van kinderen verzamelen en uitvoeren. Daar ben ik voor. Maar weet je wat ook leuk zou zijn?

Columnist:

Kleyne Lettertjes

College tour

Onze goedlachse wethouder Eijbersen verruilt onze prachtige gemeente voor een functie als wethouder bij gemeente Gooise Meren. Direct na het aankondigen van zijn transfer is de hele gemeente in rep en roer. Nee, niet Gooise Meren, maar onze gemeente! Is het jammer dat hij vertrekt?

Columnist:

Vincent Bijlo

Bijlo's Bunniksblik: Jorrit

Hij gaat, wethouder Eijbersen, Jorrit-Jan, Jorrit, hij gaat, Gooise Meren roept. 9 jaar lang hoorde hij bij de gemeente Bunnik als de Kromme Rijn bij het jaagpad, als de Veldkeuken bij Amelisweerd, als de Meent bij Odijk, de Brink bij Werkhoven, als fijnstof bij Schoudermantel.

Columnist:

Kleyne Lettertjes

Goed bij stem

Deze week zijn de Europese verkiezingen. Donderdag mogen we stemmen op het Europese Parlement. Wie gaan Nederland vertegenwoordigen in Brussel? Elke vijf jaar worden deze verkiezingen gehouden.

Columnist:

Vincent Bijlo

Bijlo's Bunniksblik: MOB terrein

Houtsnippers, de grondbank, het autobedrijf, de hondentrainingen en de illegale bewoning. Zuipende studenten, politiebezoek, bedreigingen, platgereden fietsstroken... Dat is volgens omwonenden en enkele niet-omwonenden de keiharde realiteit op het Odijkse MOB terrein aan de Defensieweg.

Columnist:

Vincent Bijlo

Zonnevelden

We stonden in de zon te praten over zonnevelden. "Zonder zon," zei iemand, "met wolkenvelden, heb je niks aan zonnevelden, dat is toch zonde. En daarvoor zeg ik: zonnevelden: Alleen met zongarantie, net als de vakantie."

Stil

Avondeten vind ik gedoe. Als je alleen kinderen aan tafel hebt, is het met regelmaat meer functioneel dan gezellig. Dan flans ik wat in elkaar of warm wat op. De smaak is vaak vlak en er is altijd wel een kind dat, na een vluchtige blik op zijn bord, de prak begroet met een volmondig 'gatver…'.

Pagina's