KLEYNE LETTERTJES

Stoelendans

In Bunnik zit de stemming er al goed in. De gemeente aan de kalm kabbelende Kromme Rijn is getransformeerd in een kolkend strijdtoneel. Het is verkiezingstijd en dat merk je. Wild plakken fanatici posters van de partij van hun voorkeur als steunbetuiging op hun ramen. Verkiezingsborden worden opgetrokken voor de tronies van lijsttrekkers en hun daadkrachtige partijgenoten. Gul lachen ze ons toe, vergezeld van een doortastende boodschap voor de toekomst. Op schoolpleinen debatteren de Bunnikse luizenmoeders over lokale standpunten, kinderen jengelend aan hun been. Onze doorgaans zo harmonieuze samenleving is plots verdeeld in strikte kampen. De partijen doen een greep naar de macht en ze spelen het hard tegen hard, de tijd van compromissen komt later wel.

In de laatste editie van 't Groentje trekken de lijsttrekkers van de politieke partijen fel van leer, elk op hun eigen pagina. Gechargeerd gelezen bevatten de interviews echter opvallend veel overeenkomsten, ze zijn haast een doorslag van elkaar. We gaan woningen bouwen. Check. In eerste aanleg in de dorpskernen. Check. De nieuwe woningen worden energieneutraal en gasloos. Check. Aandacht voor groen. Check. De auto uit. Check. Iemand een stukje eenheidsworst? Valt er in Bunnik eigenlijk wel wat te kiezen? De zwevende kiezer blijft besluiteloos achter. Die zal zich voor de onderlinge nuanceverschillen moeten verdiepen in de flyers of verkiezingsprogramma's van alle partijen.

Toch valt er in Bunnik heel wat te kiezen. Er staan maar liefst 74 kandidaten voor u klaar op de lijst voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Bunnik. Het zijn de rijtjes van drie partijtjes. Er zijn lijsten met wel 38 kandidaten en prominente Bunnikers duwen en trekken er dat het een lieve lust is.

In Bunnik zit de stemming er al goed in. Start de muziek maar, want de kandidaten voor de Raad van 17 staan klaar voor de stoelendans! Wie er zit als op 21 maart de muziek stopt? Hoe onze gemeenteraad de komende vier jaar kleurt? Dat bepaalt u. En linksom of rechtsom, in Bunnik blijft het 'Wie van de Drie?'.

Wouter de Kleyn